Partiolaiset osallistuvat Helsinki Prideen 

Partiolaiset ovat mukana Helsinki Pride 2024 -kulkueessa lauantaina 29.6. Partiolaisia näkyy kulkueessa niin kävellen kuin kulkuerekassa sekä kulkueen jälkeisellä puistopiknikillä. Partiorekassa mukana on myös vaikuttaja Joona Hellman vaikuttajaystäviensä kanssa. 

Partiolaiset ihmisoikeuksien puolella Pridessä 

 Partiolaisten ohjenuorana on kohdella kaikkia tasa-arvoisesti, puolustaa heikommassa asemassa olevia ja puuttua syrjintään. Moninaisuuden huomioiminen tuo aina lisää tilaa kaikille, ei vain vähemmistöille. Tämä näkyy partion toiminnassa joka ikinen päivä, ei vain partion Pride-kuukauden aikana. Prideen osallistuminen on osoitus muiden kunnioittamisesta. 

Helsingin Pride-viikolla Partioasemalla on sateenkaariliputus osoituksena liittolaisuudesta ja tuesta sateenkaareville nuorille. 

Partio on monipuolinen harrastus kaikenikäisille 

Partio on kaikille avoin, maailmanlaajuinen ja kansainvälinen harrastus. Suomessa partiotoiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 partiolaista, ja pääkaupunkiseudulla partiolaisia on yli 12 000. Mukaan harrastukseen voi tulla minkä ikäisenä tahansa.  

Pidämme tärkeänä ihmisten tasa-arvoisuutta ja haluamme, että kaikilla on mahdollisuus olla mukana partiossa sukupuolesta, etnisestä tai kulttuurisesta taustasta, kielestä, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta, seksuaalisesta suuntautumista, uskonnosta, vakaumuksesta tai toimintakyvystä riippumatta. 

Partiossa edistetään yhdenvertaisuutta ympäri vuoden erilaisin keinoin. Partiossa on tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma ja partiossa tehdään aktiivisesti tekoja moninaisuuden, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi, jotta jokaisen olisi mahdollisimman helppoa ja turvallista tulla mukaan ja harrastaa.