Partiotaitokilpailuja järjestetään kaikille ikäkausille ja ne ovat tärkeä osa partiokasvatusta. Tehtävissä onnistuu parhaiten hyvällä asenteella, omaa osaamista hyödyntämällä ja tekemällä yhteistyötä muiden kanssa.

Partiokisoja on monenlaisia sudenpentujen leikkimielisistä esteradoista seikkailijoiden partiotaitoja testaaviin kilpailuihin. Tarpojilla, samoajilla, vaeltajilla ja aikuisilla on omia PT-kisojaan, jotka kestävät useampia tunteja tai jopa yön yli, ja kattavat suuriakin alueita. Partiotaitokisoissa kilpaillaan aina joukkueena. Miksi lähteä kisaamaan?

MUISTOJEN JA KOKEMUKSIEN LUOMINEN

Partiokisat ovat hyvä paikka luoda uusia muistoja ja kokemuksia lauman, joukkueen tai oman porukan kanssa. Kisoissa parasta on hengailu ja rastien suorittaminen yhdessä tuttujen ihmisten kanssa.

UUSIEN KAVEREIDEN TAPAAMINEN

Yleensä kisoihin ilmoittaudutaan oman, valmiiksi kootun joukkueen kanssa, jossa tunnetaan jo toisensa. Kisoista voi siitä huolimatta löytää matkan varrelta uusia ystäviä ja tuttavuuksia muista lippukunnista jopa ympäri Suomea.

OMIEN PARTIOTAITOJEN TESTAAMINEN JA KEHITTÄMINEN

Olit sitten sudenpentu, seikkailija, tarpoja tai vanhempi, partiokisat ovat hyvä tapa harjoitella jo opittuja partiotaitoja ja todistaa oma osaaminen muillekin joukkuelaisille ja kisailijoille. Kilpailuissa myös usein palkitaan parhaiten suoriutuneet joukkueet.

UUDEN OPPIMINEN

Partiokisoissa testataan monia erilaisia taitoja. Rastien tehtävät eivät kuitenkaan yleensä ole kauhean vaikeita, vaan painottuvat enemmänkin yhteistyöhön. Koska kukaan ei voi osata kaikkea, on hyvä kisata joukkueissa. Joku toinen taitaa aina jotakin, mitä itse ei ole vielä oppinut. Joka päivä voi oppia jotakin uutta, ja mistä olisikaan parempi saada uusia taitoja kuin omilta joukkuekavereilta.

UUSISSA PAIKOISSA KÄYMINEN

Partiokisoja harvemmin järjestetään monesti peräkkäin samassa paikassa. Yleensä pääseekin vierailemaan uusissa paikoissa, joissa ei olisi koskaan kuvitellut edes pystyttävän järjestämään partiotaitokisoja. Kilpailuja voidaan pitää esimerkiksi julkisissa puistoissa, metsissä, jonkin lippukunnan partiokololla, kämpällä tai vaikkapa keskellä kaupunkia.