Yleinen

Partion voi aloittaa muulloinkin kuin sudenpentuna 

Monen partiopolku alkaa lapsena ala-asteen alkupuolella. Yhä useampi löytää kuitenkin partiosta harrastuksen myös vähän vanhempana. Helsinkiläislippukunta Vuoren Valppaiden samoajat Pihla Alanen, 18, Oliver Girma, 17, ja Eetu Konttila, 17, aloittivat partion yläkouluikäisinä. He kertovat, mikä sai heidät kiinnostumaan partiosta. 

Pihla, Oliver ja Eetu aloittivat kaikki partion ystäviensä innostamina. Oliver oli aloittaessaan 14-vuotias ja Pihla ja Eetu 15-vuotiaita. 

“Ystävä kutsui mukaan kääntymään ja sitten vaan jäin mukaan, hyvään seuraan törmättyäni”, Oliver kuvailee. Oliverista parasta partiossa ovatkin juuri ystävät, hengailu porukalla ja tapahtumat. 

“Kaveri toi muutaman kerran kololle kattomaan, mitä täällä oikein tehtiin ja sitten partio vaan vei mukanaan”, Pihla nauraa. Hänen paras partiomuistonsa on vuoden 2021 Hiippari. Hän oli liittynyt partioon samalla viikolla ja Hiippari oli hänen ensimmäinen partiotapahtumansa. Lisäksi parasta ovat myös uudet kaverit. 

“Parasta partiossa on ollut ne ihmiset, joihin olen partiourallani tutustunut”, Eetu komppaa Oliveria ja Pihlaa. 

Pihla Alanen.
Oliver Girma. Kuva: Toivo Laiho.
Eetu Konttila.

Kaveri toi muutaman kerran kololle kattomaan, mitä täällä oikein tehtiin ja sitten partio vaan vei mukanaan.

Pihla Alanen

Lippukunnassa otettiin avosylin vastaan 

Pihla, Oliver ja Eetu ovat kaikki yhtä mieltä siitä, että partion aloittaminen sujui helposti ja heidät otettiin avosylin vastaan. Muista vartiolaisista on ollut paljon apua ja tukea partiopolun alkutaipaleella. 

⁠”Oppihan nopeasti, kun muut osasivat näyttää ja toisten kokemuksista ja nikseistä on ollut hyötyä”, Oliver kiittelee vartiokavereitaan. 

“Muut vartiossani ovat olleet hieman pidempään partiossa itseeni verrattuna, mutta eipä se minun tekemistäni ole häirinnyt, kun ottivat niin avosylin vastaan”, Eetukin kuvailee. 

“Samaan aikaan kanssani liittyi paljon uusia samoajia, niin se teki liittymisestä superhelppoa. Muukin johtajisto otti hyvin vastaan”, myös Pihla kiittelee. 

Vaikea valita lempparihetkeä, sillä jokainen hetki on kultaa.

Eetu Konttila

Oman vartion kanssa parasta ovat Oliverin mielestä olleet lettukestit ja Autot-elokuvaillat. 

“Lisäksi Kajon bileet olivat aivan mahtava kokemus”, Oliver mainitsee. 

Pihlalle mieleen on jäänyt samoajaretki, jolla pelattiin koko päivä todella vanhaa Trivial Pursuitia. 

Myös Eetu on nauttinut oman vartion kanssa vietetystä ajasta. 

“Vaikea valita lempparihetkeä, sillä jokainen hetki on kultaa”, Eetu summaa. 

Juttu on osa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten vuosikirjaa 2023.