IHQU kokoaa 400 osallistujaa Kavalahteen 13.–17.6.

Inkoossa 13.–17.6.2019 järjestettävä IHQU on Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ensimmäinen ainoastaan 15–17-vuotiaille partiolaisille, eli samoajille, ja saman ikäisille ei-vielä-partiolaisille suunnattu kesäleiri. 

Leirin jatkuvasti päivittyvä kuvapankki löytyy osoitteesta papa.kuvat.fi/kuvat/TAPAHTUMAT/2019/IHQU. Rakennusleirin ja ensimmäisen leiripäivän kuvat ovat jo nähtävissä!

IHQU pyörii vapaaehtoisvoimin ja leirillä nuoret vastaavat lähes kaikista pesteistä aina leirinjohdosta ruoanlaittoon sekä ohjelman toteuttamiseen. Samalla nuoret tekijät pääsevät kehittämään johtamis- ja ryhmätyötaitojaan sekä käytännön osaamistaan. Partion kasvatustavoitteet näkyvät leiriarjessa jatkuvasti. 

“Odotan innolla vuoden suunnittelutyön tulosta ja osallistujien näkemistä Kavalahdessa. Tällä kertaa partiossa samoajaikäiset ovat leirin osallistujia ja pääsevät nauttimaan juuri heille suunnitellusta ohjelmasta”, hehkuttaa leirinjohtaja Niko Tamminen, 18, Haagan Eräveikoista.

Leiri on houkutellut osallistujia ympäri Suomen, ja viikon aikana Inkoon metsissä nähdään perinteisen partio-ohjelman lisäksi myös ysäriä ja karnevaaleja, kun osallistujat kokoontuvat yhdessä kesäillan hämärtyessä bileisiin. IHQUn erikoisuutena leirialueelta löytyy riippumattokylä, jossa osallistujat saavat halutessaan nukkua.

Sosiaalisessa mediassa IHQU tulee näkymään täysin uudella tavalla, kun yli 200 000 seuraajaa keränneet tubettajat Niko ja Santtu hyppäävät vuorokaudeksi partiolaisten huiveihin. Pojat nähdään osallistumassa muun muassa leirin vauhdikkaaseen ohjelmaan. Video löytyy leirin jälkeen kaksikon omalta YouTube-kanavalta.

Kierrätys ja jätteiden lajittelu on leirillä otettu huomioon ja yhteistyötä IHQUlla tehdään muun muassa Urtekramin kanssa, joka tarjoaa jokaiselle leiriläiselle biohajoavat pesuaineet. Lisäksi leirin vapaaehtoisia hemmotellaan Kaffa Roasteryn vastapaahdetulla kahvilla.