Lippukuntavierailut 2023–24

Lippukuntavierailut Pääkaupunkiseudun Partiolaisten toimialueen lippukuntiin tulevat jälleen. Lippukuntavierailut aloitettiin syksyllä 2023 ja ne jatkuvat aina kevään 2024 loppuun saakka.

Lippukuntavierailu on lippukunnan ja piirihallituksen, piirineuvosten sekä toimiston yhteinen tapaaminen. Lippukunnalla on mahdollisuus sopia tapaaminen omalle kololleen. Tapaamisten tarkoituksena on kuulla lippukuntia, tutustua lippukunnan johtajiin ja kehittää yhdessä niin piirin kuin lippukunnan toimintaa. Tällä kertaa tapaamisten teemana on lippukunnan ja sen jäsenten hyvinvointi.

Mistä siis on kyse?

Lippukuntavierailut toteutetaan kolmessa aallossa. Jako kolmeen aaltoon perustuu siihen, että haluamme tavalta eri kokoisia ja näköisiä lippukuntia eri alueilta tasaisesti. Vierailuilla on mukana ajankohtaisia asioita ja näin varmistetaan se, että jokaisen alueen ääni tulee kuuluviin. Alueiden sekoittaminen helpottaa myös lippukuntavierailuille mukaan tulevien piirineuvosten, piirihallituksen jäsenten ja työntekijöiden aikataulutusta ja kuormitusta. Vierailuihin osallistuu piirin puolelta piirihallituksen jäsen, piirineuvoston jäsen tai varajäsen sekä työntekijä.

Keitä tämä koskee?

Toivomme, että vierailulle osallistuisi lippukunnastanne enintään 10 osallistujaa. Toivomme, että osallistujat edustavat lippukunnan johtajistoa mahdollisimman laajasti ja monipuolisesti. Haluamme toisin sanoen, että mukana olisi niin lippukunnan johtokolmikkoa, hallintoa ja tärkeimpänä ne viikkotoimintaa mahdollistavat ryhmänjohtajat, joita emme välttämättä tapaa muissa yhteyksissä.

Miksi tätä tehdään?

Haluamme tukea sekä lippukunnan että lippukunnan jäsenten hyvinvointia ja haluamme kuulla mitä Pääkaupunkiseudun alueen lippukunnille kuuluu. Tavoitteena on keskustella lippukunnan ja lippukunnan jäsenten hyvinvoinnista ja tarjota eväitä näiden asioiden ylläpitoon ja mahdolliseen kehittämiseen. Edellinen lippukuntavierailukierros tehtiin vuosien 2019–2020 aikana, jonka myötä opittiin tuntemaan lippukuntia paremmin. Toimintaympäristössä on tapahtunut tämän jälkeen muutoksia, joten on hyvä päivittää tiedot vastaamaan 2030-lukua.

Milloin tämä tapahtuu?

Lippukuntavierailut toteutetaan syksyn 2023 ja kevään 2024 aikana. Lippukunnille lähetetään erikseen kutsu sähköpostitse. Vierailut toteutetaan kolmessa aallossa ja lippukunta saa kutsun noin kuukautta ennen omaan tapaamisaallon alkua.

Tapaamiset toteutetaan ensisijaisesti arki-iltana. Lippukunta ehdottaa aikaa erillisen lomakkeen kautta, johon linkki löytyy sähköpostikutsusta. Vierailun kesto on noin 2 tuntia.

Toivomme, että kutsutte meidät vierailuille lippukuntanne omalle kololle tai niihin tiloihin, joissa lippukuntanne yleensä kokoontuu. Mikäli tapaaminen tällaisessa sijainnissa ei onnistu, ilmoitattehan siitä ilmoittautumislomakkeessa.

Yhteenveto

 • Lippukuntavierailu on lippukunnan ja piirihallituksen, piirineuvosten sekä toimiston yhteinen tapaaminen. Tapaamisten tarkoituksena on kuulla lippukuntia, tutustua paikallisiin toimijoihin ja kehittää yhdessä niin piirin kuin lippukunnan toimintaa
 • Tällä kertaa tapaamisten teemana on lippukunnan ja sen jäsenten hyvinvointi
 • Vierailut toteutetaan syksyn 2023 ja kevään 2024 välillä
 • Vierailuihin osallistuu piirin puolelta piirihallituksen jäsen, piirineuvoston jäsen tai varajäsen sekä työntekijä
 • Lippukunnan puolesta toivomme paikalle johtokolmikkoa, hallitusta sekä aktiivijohtajistoa, enintään kuitenkin 10 henkilöä
 • Vierailut pidetään ensisijaisesti lippukunnan kololla tai toimitiloissa. Tapaamiset halutaan järjestää ensisijaisesti arki-iltana ja tapaamisen kesto on 2 tuntia.
 • Lippukunnan pitää vahvistaa kutsu ja ehdottaa tapaamiselle ajankohtaa erillisen lomakkeen kautta, joka toimitetaan sähköpostilla noin kuukautta ennen mahdollista tapaamisajankohtaa

Aikataulu

 • Ensimmäisen aallon tapaamiset toteutetaan elokuu – marraskuussa 2023 ja kutsut on lähetetty toukokuussa 2023.
 • Toisen aallon tapaamisen toteutetaan marraskuussa 2023 – helmikuussa 2024. Kutsut tapaamisiin on lähetty syyskuussa 2023 viikolla 37 ja vahvistettu lippukunnille viikolla 41.
 • Kolmannen aallon tapaamiset toteutetaan maalis – toukokuussa 2024. Kutsut tapaamisiin on lähetetty joulukuussa 2023 viikolla 48 ja vahvistetaan lippukuntiin viikolla 51.
 • Halutessasi voit tarkistaa oman lippukuntasi aikataulun lippukuntalistauksesta

Lisätietoa

Milla-Mari ”Milli” Väre, piirin varajohtaja

milla-mari.vare@partio.fi

Aino Valkama, järjestökoordinaattori

aino.valkama@partio.fi / 040 4554244

Kuva: Susanna Kantola