Jäsenhankinta ja -pito

Uusien lasten ja aikuisten liittyminen lippukuntaan takaa lippukunnan elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin myös tulevaisuudessa. Lippukunnalla menee paremmin kun tekijöitä on enemmän ja hommat voi jakaa useammalle tyypille.

Rekrytointi ei ole asia, jota tehdään kerran vuodessa, vaan sen tulisi olla mielessä koko ajan: ryhmiä voi täydentää ja aikuisia apukäsiä hyödyntää pitkin vuotta.

Ota käyttöösi apuvoimat kutsumalla huoltajat mukaan retkille ja tapahtumiin, osallistu kaupunginosatapahtumiin, kutsu alueella asuvia lapsia ja aikuisia mukaan tutustumaan toimintaan sekä muista pitää kirjaa siitä mihin tehtäviin tarvitsette vuoden eri aikoina apukäsiä tai uusia ryhmänjohtajia. Hyvin suunniteltu on tässäkin kohtaa puoliksi tehty.

Aikuiset mukaan

Tärkein rekrytoinnin sana on tervetuloa. Partio tarjoaa aikuisille merkityksellistä vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten parissa.

Lapset mukaan

Elinvoimaisen lippukunnan tulisi joka vuosi aloittaa uusi lauma ja täydentää olemassa olevat ryhmät.  Alle 10-vuotiaiden harrastusten valintaan vaikuttavat vanhemmat. Sitä vanhemmat päättävät usein itse tai tulevat kaverin mukana.

Jäsenpito

Laadukas ja motivoiva toiminta sekä yhteisöllisyyden tunne saavat jäsenet sitoutumaan lippukuntaan.

Kuva: Ella Kaidesoja