Lippukunnan hallinto ja talous

Miltä lippukunnan vuosi näyttää ja mitä tulee muistaa tehdä ajoissa? Lue lisää lippukunnan vuosikellosta, yhdistysasioista ja taloudesta. Voit myös käydä kurkkaamassa Partion sivuilla lisää vinkkejä yhdistyksen johtamiseen ja talousasioihin.

Haaveiden lippukunta

Haaveiden Lippukunta, tuttavallisemmin HaLi, helpottaa pitkän tähtäimen suunnittelua ja suunnitelmien toteuttamista. Lippukunta pääsee Halin avulla haaveilemaan, ideoimaan, fiilistelemään ja kehittämään uutta! Vai onko lippukunnan suunta hukassa ja lippukunta-arki tuntuu pelkältä peruspuurtamiselta? Tuntuuko vaikealta nähdä, minkälainen lippukuntasi on vaikkapa kolmen vuoden päästä? Prosessi koostuu HaLi-työpajasta, haaveiden kirjaamisesta taulukkoon sekä seuranta- ja johtamisvaiheesta. 

HaLi-työpajassa johtajisto pohtii lippukunnan nykytilaa ja valmentajien avustamana asetetaan yhteiset tavoitteet seuraaville kolmelle vuodelle. Tarkoituksena on saada lippukunnan johtajistoa mukaan haaveilemaan mahdollisimman paljon, tulevia johtajia unohtamatta. Haaveet sekä askeleet niiden toteuttamiseksi kirjataan ylös. Johtokolmikko johtaa yhteisten haaveiden toteutusta askel kerrallaan.  

HaLi on lippukuntasi näköinen työkalu, sillä haaveet voivat olla monenlaisia. Ne kannattaa uskaltaa sanoa ääneen ja kirjata ylös – sitä kautta ne voivat myös toteutua! 

Kuva: Susanna Oksanen