Lippukuntaleirit

Lippukunnan kesäleiri on todella tärkeä osa partio-ohjelmaa kaikille ikäkausille. Se on paikka, jossa partiomenetelmää pääsee toteuttamaan monipuolisesti: vuoden aikana viikkokokouksissa opitut taidot pääsevät leirillä käyttöön, leirin aikana voi opetella monia uusia taitoja, tutustua uusiin ihmisiin, olla luonnossa, opetella yhdessä olemista sekä saada uusia elämyksiä ja ylittää itsensä. Unohtamatta kesäistä viikkoa yhdessä parhaiden partiokavereiden kanssa!

Parhaimmillaan kesäleiri hitsaakin lippukunnan jäseniä entisestään yhteen ja parantaa yhteishenkeä. Onnistunut lippukuntaleiri vaatii kuitenkin rutkasti etukäteissuunnittelua, mutta onneksi kaikkea ei tarvitse keksiä alusta, vaan vinkkejä ja ohjeita on olemassa vihko kaupalla.

Ensiksi tärkein: Muista tehdä ilmoitus leiristä (vaelluksesta, purjehduksesta yms.) piirin toimistolle!

Lippukuntaleirin tekijöiden oppaat

Materiaalia lippukuntaleirien valmisteluun löytyy lippukuntaleirivihkoista. Lataa vihot PDF-tiedostoina alla olevien linkkien takaa:

Muista myös:

Metsä täynnä telttoja partioleirillä

Vinkkejä retki- ja leiripaikoiksi

Lainavarusteet

Vinkkejä leiriohjelmaan

Perinteisen partio-ohjelman lisäksi leirillä voi hyödyntää erilaisia valmiita materiaalipaketteja ja aktiviteetteja.

Retkistä ja leireistä lisää myös Suomen Partiolaisten sivuilla.

Sivun kuvat: Ylimpänä, leiri korkeuksista: Iiro Kaisla; keskellä, teltta: Eeva Helle ja alimpana, jousipyssy: Heikki Heinonen. Artikkelikuva: Susanna Oksanen.