Aikuisena partioon

Partio on mukaansatempaava harrastus ja vapaaehtoistyö myös aikuiselle. Et tarvitse partion aloittamiseen aikaisempaa partiokokemusta. Partiossa pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi ja samalla saat hyvää vastapainoa työelämälle. Tutustut uusiin ihmisiin, pääset kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä.

Partio on joustava harrastus, jonka voit muovata itsellesi sopivaksi ja omannäköiseksi. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle ja mitä haluat partiossa tehdä. 

Partiossa on lukematon määrä erilaisia vapaaehtoistehtäviä eli pestejä – ja millaista pestiä ei vielä ole, sellainen pystytään kyllä keksimään. Kaikesta avusta on hyötyä! Kysymys kuuluukin missä olet hyvä tai mitä haluat oppia? Aikuinen voi esimerkiksi johtaa viikoittaista partioryhmää, toimia lippukunnan taloudenhoitajana, olla leirin ensiapuvastaava tai leirikokki tai jeesata missä milloinkin tarvitaan oman aikataulun mukaan. Partion harrastaminen aikuisena on vapaaehtoistyötä, jolla mahdollistetaan monen lapsen ja nuoren harrastus.

Partiota harrastetaan partion paikallisyhdistyksissä eli lippukunnissa, joita on ympäri pääkaupunkiseutua noin 120. Kannattaa olla yhteydessä lippukunnanjohtajaan, jonka kanssa voi yhdessä tuumia milloin ja miten pääsee mukaan.

Lähimmät lippukunnat ja sitä kautta yhteystiedot lippukuntaan löydät lippukuntahaun kautta. Tarvittaessa voit myös olla yhteydessä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten toimistolle lippukunnan löytymiseksi. Saat ohjeet lippukunnanjohtajalta tai Suomen Partiolaisten nettisivuilta miten liittyä mukaan partioon.

Lue lisää Suomen Partiolaisten sivuilta mitä kaikkea partiossa voi aikuisena tehdä.

Iloiset partiolaiset auttavat leirin työkkärissä valitsemaan sopivan leiripestin.
Partiossa aikuiselle on tarjolla monia erilaisia pestejä. Kuva: Aapo Rainio.

Kuvat: Oskari Leppä, Aapo Rainio