Viestintäkanavat ja -aikataulut

Viestimme monissa eri kanavissa jäsenistöllemme sekä sidosryhmillemme. Tältä sivulta löydät tarkemmat kuvaukset eri kanavista ja niiden kohderyhmistä sekä jäsenlehti Hepun ja Partioposti- ja Johtolanka-uutiskirjeiden ilmestymisaikataulut.

Jäsenlehti Heppu

Heppu on 1940-luvulla perustettu Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenlehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa printtinä ja jatkuvasti verkossa. Lehti postitetaan suoraan kaikkien jäsenmaksun maksaneiden partiolaisten koteihin ja lisäksi pääkaupunkiseudun kirjastoihin, nuorisotaloille ja seurakuntiin. Painosmäärä on noin 9 000 kappaletta.

Heppu uutisoi journalistisesti pääkaupunkiseudun ajankohtaisista partioasioista, lippukuntien kuulumisista, käynnissä olevista hankkeista sekä muista merkittävistä partioon liittyvistä aiheista. Printtilehden kohderyhmänä ovat erityisesti samoajat ja nuoret aikuiset eli 15–30-vuotiaat. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavat sisällöt on kohdistettu erityisesti tarpojille ja nuorille aikuisille eli 12–30-vuotiaille. 

Hepulla on kaksi vapaaehtoisena toimivaa päätoimittajaa ja toimituskuntaan kuuluu noin kymmenen nuorta toimittajaa. Lehden toimituspäällikkönä työskentelee piirin viestinnän asiantuntija. Lehtien sisältö suunnitellaan toimituskokouksessa noin 2,5 kuukautta ennen ilmestymistä. Mikäli sinulla on juttuvinkki printti- tai verkkolehteen, ole ajoissa suoraan yhteydessä päätoimittajiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen heppumedia@partio.fi. Printtilehden välissä lähetetään myös piiriliite, jossa tiedotetaan ajankohtaisista piirin asioista. Heppuun tulevat mainokset ja ilmoitukset voi lähettää suoraan piirin viestinnän asiantuntijalle. Lehden ilmestymisaikataulu ja DL-päivät löytyvät alta. Yhteystiedot löytyvät viimeisimmän lehden ensimmäiseltä sivulta. Kaikki lehdet ovat luettavissa PDF-muodossa PäPan Jemmassa (SharePoint).

ISSN 1239-1298 (painettu)
ISSN 2814-4112 (verkkojulkaisu)

Hepun mediakortti 2024.

Partioposti

Partioposti on uutiskirje, joka lähetetään toimintakauden aikana kerran kuussa sähköpostitse kaikille jäsenrekisteri Kuksassa oleville yli 15-vuotiaille päpalaisille, joilla ei ole markkinointi- tai sähköpostikieltoa. Partioposti kokoaa yhteen ajankohtaisia partioasioita, esittelee aiheen lyhyesti ja tarjoaa linkin tiedon alkulähteelle. Lisäksi Partiopostin paperinen versio lähetetään neljä kertaa vuodessa lippukunnan postinsaajalle kololle vietäväksi.

*Partiopostin paperiversio lähetetään lippukunnille.

Johtolanka

Johtolanka on uutiskirje, joka lähetetään sähköpostitse kaikille päpalaisille johtokolmikoille ja valmentajille kymmenen kertaa vuodessa. Uutiskirjeeseen kootaan aluetapaamisissa käsitellyt aiheet ja niihin liittyvät materiaalit sekä piirineuvoston kuulumiset.

Jatkojohto

Jatkojohto on uutiskirje, joka lähetetään sähköpostitse valmentajille ja koko lippukuntatuen toiminnanalalle. Kirjeeseen kootaan kuukausittain tärkeimmät tapahtumat, ilmoittautumisohjeet, muistutukset sekä aluetapaamismateriaalit.

Vuosikirja

Piiri julkaisee aina keväällä vuosikirjan, joka kokoaa yhteen edellisen vuoden toiminnan ja talouden. Vuosikirjoja pääset lukemaan PDF-muodossa PäPan Jemmasta (SharePoint) vuoteen 2021 saakka. Vuodesta 2022 alkaen vuosikirjasisällöt löytyvät omalta verkkosivultaan.

Partiopolku-lehti

Partiopolku-lehdessä esitellään partiota ja kerrotaan, miten partioon pääsee mukaan. Partiopolku-lehtiä pääset lukemaan PDF-muodossa PäPan Jemmassa (SharePoint).

Piirin toimintakalenteri

Piirin toimintakalenteri julkaistaan syksyisin aina seuraavalle vuodelle. Kalenteri pitää sisällään piirin koulutusten ja tapahtumien ajankohdat, hallinnon aikataulut ja muut tärkeät päivämäärät. Viimeisimmän toimintakalenterin löydän PDF-muodossa PäPan Jemmasta (SharePoint).

Sosiaalisen median kanavat

Voit seurata Pääkaupunkiseudun Partiolaisia sosiaalisessa mediassa.

Facebook – Pääkaupunkiseudun Partiolaiset
Sivun kohderyhmiä ovat yli 13-vuotiaat ei-vielä-partiolaiset ja partion sidosryhmät. Sivulla nostetaan tapahtumia ja muita ajankohtaisia asioita.

Facebook – Iltapäiväkerho
Pääkaupunkiseudun Partiolaisten luottiksille ja lippukuntatoimijoille tarkoitettu ryhmä. Ryhmää hyödynnetään tapahtumamarkkinoinnissa, uutisoinnissa ja erilaisten lippukunnan toimintaa tukevien vinkkien ja muistutusten jakamisessa.

Instagram – @partiokuuluukaikille
Tilin sisältö on tarkoitettu yli 13-vuotiaille partiolaisille ja partiosta kiinnostuneille.

YouTube – Partio Kuuluu Kaikille
Piirin YouTube-kanavalla julkaistaan videoita, jotka kertovat partiosta monipuolisesti. Lisäksi kanavan kautta striimataan livenä eri tapahtumia. Kanava on suunnattu partiolaisille ja ei-vielä-partiolaisille.

LinkedIn
Sivulla uutisoidaan osaamiseen liittyvää sisältöä, jaetaan työpaikkailmoituksia sekä tuodaan esille partion vapaaehtoisia.

WhatsApp

WhatsApp-ryhmät toimivat muun viestinnän vapaamuotoisina tukikanavina, joissa tiedotetaan korkeintaan muutaman kerran viikossa ajankohtaisista kohderyhmää koskevista partioasioista sekä tapahtumista. Ryhmät on tarkoitettu yksisuuntaisiksi viestintäkanaviksi ja niihin voivat liittyä kaikki teemasta kiinnostuneet.

Alle 16-vuotiaat voivat liittyä PäPan WhatsApp-ryhmiin huoltajan luvalla. Vinkkejä ryhmissä jaettaviksi jutuiksi voi lähettää PäPan markkinointisuunnittelijalle.

PäPalla on lisäksi tiedotuksellinen WhatsApp-kanava, jolla kerrotaan ajankohtaisista partioasioista. Kanavaa voi seurata nimellä Partio Kuuluu Kaikille.

Materiaalipankki

Materiaalipankki tarjoaa jokaiselle partiolaiselle työkalut partion visuaalisen ilmeen käyttämiseen päivittäisviestinnässä. Löydät pankista ajankohtaisia muokattavia ja staattisia pohjia, valmiita somejakokuvia, muokattavia tapahtumien infokirjeitä sekä muita materiaaleja.

Mediatiedotteet

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten mediatiedotteet löytyvät ePressi-palvelusta.

Piirin kuvagalleria

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten virallinen kuvagalleria löytyy osoitteesta papa.kuvat.fi.