Nyt on aika sopia kevään eskarivierailut

Eskarin Partioviikkoa vietetään huhtikuussa 2024. Viikon aikana eskarilaiset pääsevät tutustumaan partion jännittävään maailmaan ja liikkuvat luonnossa. Partioviikon aktiviteetit onnistuvat eskarin henkilökunnan voimin, mutta partiolaisten vierailu piristää arkea. Nyt onkin hyvä aika sopia vierailu lähieskariin ja käydä kertomassa partiosta tuleville sudenpennuille!

Eskarin Partioviikkoon osallistuu tänä vuonna 133 pääkaupunkiseutulaista esiopetusyksikköä. Partioviikkoon osallistuvien eskarien lisäksi vierailun voi sopia mihin tahansa eskariin. Tarkastelkaa siis lähialueenne karttaa ja poimikaa talteen alueen eskareiden osoitteet ja yhteystiedot. Vierailun voi sopia esimerkiksi laittamalla sähköpostia tai soittamalla eskariin.

Lue lisää Esikoulujen Partioviikosta Suomen Partiolaisten verkkosivuilta.

Miksi eskarivierailu kannattaa?

Eskarivierailu on loistava tapa antaa eskareille pieni maistiainen partiotoiminnasta ja markkinoida omaa syksyllä alkavaa toimintaa. Parhaimmillaan vierailusta voi muodostua jatkuva yhteistyö esiopetusyksikön kanssa.

Eskarivierailun hyödyt lippukunnalle:

  • Hyvä aika markkinoida. Eskarivierailut ovat mahdollisuus markkinoida partiota hyvissä ajoin ennen syksyä. Näin muut harrastukset eivät välttämättä ole vielä täyttäneet perheiden kalentereita ja partio mahtuu mukaan aikatauluihin.
  • Uusi lauma. Jos eskarivierailun perusteella tulee jäsenhakemuksia, saatatte saada varmuuden uuden ryhmän tarpeelle jo keväällä ja näin saatte aikaa etsiä ryhmälle johtajat ennen syyskauden aloitusta.
  • Jokavuotinen perinne tuo turvaa. Jos lippukunta tekee eskarivierailuista jokavuotisen perinteen, helpottuu syksyn jäsenhankinta huimasti. Eskarivierailuiden ansiosta yhä useampi koulutiensä aloittava on syksyn alkaessa kuullut partiosta jo aiemmin ja mahdollisesti ilmoittautunut mukaan toimintaan. Tämä helpottaa uuden kauden suunnittelua ja antaa lippukunnan johtajistolle enemmän joustoa toimintaan.
  • Lapset ja huoltajat tutustuvat partioon jo keväällä. Jos eskarivierailu herättää perheiden kiinnostuksen partiota kohtaan, on näppärää kutsua heidät kuulemaan lisää lippukunnan tutustumisiltaan. Jos tutustumisillan pitää jo keväällä, ei into ehdi laantua kesän aikana ja uusia jäseniä saa sitoutettua mukaan ennen syksyä. Lue lisää tutustumisillan järjestämisestä keväällä ja nappaa käyttöön Mastonvartijoiden illan ohjelmarunko.
  • Tieto lippukunnasta leviää. Vaikka kaikki eskareiden huoltajat eivät salamana laittaisi jäsenhakemuksia tulemaan, auttaa eskarivierailu kasvattamaan partion ja lippukunnan tunnettuutta alueella. Ehkäpä eskariope osaa jatkossa vinkata kivasta harrastuksesta alueella tai jonkun lapsen sisarus päätyy aloittamaan partion?

Mutta emmehän me voi mainostaa, ei meillä ole uusille sudenpennuille johtajia!    

Tämä ajatus on ymmärrettävä, mutta se ei ole este. Huoltajille voi avoimesti viestiä, että uusille sudenpennuille eli 7–9-vuotiaille alkaa partiotoimintaa, jos saamme uusia aikuisia mukaan ryhmänjohtajiksi. Samassa yhteydessä kannattaa viestiä, kuinka lippukuntanne tukee uusia aikuisia, apuna on valmis partio-ohjelma, tarjolla on monipuolisia koulutuksia sekä keneen huoltaja voi olla yhteydessä, jos hän voisi toimia toiminnan mahdollistajana.   

Ohjelma ja materiaalit vierailulle

Miten vierailun siis voi sopia ja mitä vierailulla voi tehdä? Partion verkkosivuilta löydät to do -listanomaisesti vinkit siihen, mitä vierailua sopiessa on hyvä ottaa huomioon. Lue lisää siitä, miten lippukunta voi hyödyntää Esikoulujen partioviikkoa.

Partion materiaalipankista löytyy lisäksi Vinkkejä lippukunnalle -opas (PDF) sekä valmis ohjelma lippukunnille vierailulla käytettäväksi!

Vierailulle kannattaa ottaa mukaan lippukuntanne yhteystietoja, jotta opettaja voi jakaa ne lasten koteihin. Voitte hyödyntää esimerkiksi materiaalipankista löytyviä pohjia, joihin tulee vain täydentää lippukunnan tiedot.

Hyviä eskarivierailuja!