PäPa Järjestyksenvalvojan peruskoulutus


Järjestyksenvalvojakurssi 2024 

Nyt on mahdollisuus kouluttautua järjestyksenvalvojaksi piirin omalla JV-kurssilla. 

Järjestyksenvalvojan peruskoulutus on hyödyllinen partiossa ja avaa myös mahdollisuuksia työelämässä. Koulutukseen haetaan partiolaisia, jotka ovat kiinnostuneita piirin järjestämien tapahtumien ja leirien turvallisuudesta. Vuoden 2024 kurssi on tarkoitettu lähtökohtaisesti kesän 2024 piirileiri Kimaralle turvan tekijäpestiin hakeutuville, jotka ovat etusijalla kurssille. Mikäli kurssi ei tule täyteen, seuraavaksi etusijalla ovat PäPa:iin kuuluvat jäsenet ja tämän jälkeen muiden piirien jäsenet. 

Tämä koulutus antaa mahdollisuuden tehdä järjestyksenvalvojan työtä myös festareilla ja vaikka ravintolan ovella. Koulutuksessa käsiteltäviä aiheita ovat mm. perusoikeudet, lainsäädäntö, järjestyksenvalvojan toimivaltuudet sekä ensiavun ja alkusammutuksen perusteet, lisäksi koulutukseen kuuluu fyysisen voimankäytön osio. Eli pelkkää kalvosulkeista ei ole tiedossa! 

Kurssi toteutetaan kahtena kaupunkiviikonloppuna (pe ilta sekä la-su päivät). Kurssipäivät ovat 12.-14.4.2024 sekä 26.-28.4.2024. Teoriaosiot järjestetään Partioasemalla tai muualla PK-seudulla. Toiminnallisen osan koulutuspaikka (PK-seudulla) ilmoitetaan kurssilaisille. 

Tämän koulutuksen hyväksytysti suorittanut partiolainen saa koulutuksesta todistuksen, jolla voi hakea järjestyksenvalvojaksi hyväksymistä poliisilta. 

Järjestyksenvalvojakurssille osallistuvan henkilön tulee olla täyttänyt 18 vuotta ja hänellä tulee olla partion jäsenmaksu maksettuna. Koulutuksessa on 100 % läsnäolovelvoite. Koulutukseen otetaan korkeintaan 20 ensimmäistä osallistujaa. Kurssi toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 10. 

Hinta: 100 e

Viimeinen ilmoittautumispäivä: 1.4.

Kysyttävää koulutuksesta? Laita viestiä kurssin johtajalle, Ollille! 

olli.hurme(at)partio.fi