AVARA LUONTO 2024 -partiotaitokisoissa kisataan keväisellä Kiljavalla 

Viikonloppuna 9.–10.3.2024 Kiljavalla kuhisee, kun parisen sataa partiolaista kisaa partiotaitojen talvisarjojen Suomen mestaruuksista. Mukana on yli 70 kisavartiollista eri-ikäisiä kisaajia ympäri Suomea. Kisat järjestetään vapaaehtoisvoimin. 

Kisaamaan luonnon helmaan 

Partiotaitojen talvisarjojen Suomen mestaruuksista kisataan viikonloppuna Rajamäellä Kiljavan alueella. Tänä vuonna kisan teemana on luonto. 

– Halusimme keskittyä perinteisiin partiotaitoihin ja siihen, mitä luonto meille partiolaisille antaa ja merkitsee. Tämä näkyy tehtävissä ja oikeastaan kaikessa logoa myöten, kilpailun järjestelysihteeri Virpi Toivonen kertoo. 

Kisojen viimeisiä valmisteluja tehdään odottavaisin mielin. Erityisesti sääennusteita seurataan nyt tiiviisti, sillä sääolosuhteet määrittävät paljon kisojen kulkua. 

Halusimme keskittyä perinteisiin partiotaitoihin ja siihen, mitä luonto meille partiolaisille antaa ja merkitsee.

Partiotaitokisat syntyvät vapaaehtoisvoimin 

Partiotaitokisoissa kisaajat kulkevat joukkueina ennalta määrättyä reittiä, jonka varrelle on sijoitettu muun muassa kädentaitoja, retkeilytaitoja ja luovaa ajattelua mittaavia tehtäviä. Tehtävät vaativat joukkueelta yhteistyötaitoja sekä itsensä ja oman joukkueen johtamistaitoja. Isoissa kisoissa pääsee myös tapaamaan partiolaisia muista lippukunnista ympäri Suomen. 

Kisat ovat vaatineet paljon etukäteisvalmisteluja. Kisoja on ollut tekemässä aluksi vain muutama henkilö, ja nyt kisojen kynnyksellä vapaaehtoisia tekijöitä on yli 100. Eri-ikäiset ja -taustaiset vapaaehtoiset mahdollistavat kisat kokonaisuudessaan aina suunnittelusta kisapäivien järjestelyihin. 

– Järjestäjänä on ihanaa katsoa, kuinka villeistäkin ideoista kehittyy kisatehtävät ja kuinka monen muutoksen jälkeen saadaan paketti kasaan, Toivonen kiittelee vapaaehtoisten panosta.