Partiotaitojen talvi-SM-kilpailut 2024 – kilpailukutsu

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset kutsuvat kaikki pt-kisailusta kiinnostuneet partiolaiset tervetulleeksi Suomen Partiolaiset ry:n partiotaitojen AVARA LUONTO 2024 SM-kilpailuihin Kiljavalle 9.–10.3.2024.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Suomen Partiolaisten 1.4.2019 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä.

Osallistumisoikeus

Osallistumisoikeus on Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n vuoden 2024 jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla. Kilpailuvartio edustaa vain yhtä lippukuntaa ja yhtä piiriä. Vartioon voi kuitenkin kuulua jäseniä useasta lippukunnasta tai piiristä.

Partioon tutustujat (EVP) voivat osallistua kilpailuun jäsenmaksua maksamatta, mikäli he eivät ole aiemmin osallistuneet partiotaitokilpailuun ja kilpailu osuu tutustumiskauteen.
Ulkomaisten partiojärjestöjen jäsenet, joilla on oma voimassa oleva vakuutus, voivat osallistua kilpailuun edellyttäen, että vakuutustodistus esitetään ilmoittautumisen yhteydessä.

Etenemistapa

Kilpailu suunnitellaan kuljettavan kävellen, mutta osallistujat voivat halutessaan myös hiihtää.

Sarjajako

Osallistujien ikä lasketaan 31.12.2024 täytetyin vuosin. Toisin sanoen ikä lasketaan vähentämällä osallistujan syntymävuosi vuodesta 2024.

Tarpoja avoin (oranssi)

Kilpailuvartiossa on neljästä kuuteen 12–17-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlasketut iät korkeintaan:

4 henkilöä
5 henkilöä
6 henkilöä

58 vuotta
73 vuotta
87 vuotta

Tarpoja avoin (vihreä)

Kilpailuvartiossa on neljästä kuuteen 12–17-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlasketut iät korkeintaan:

4 henkilöä
5 henkilöä
6 henkilöä

58 vuotta
73 vuotta
87 vuotta

Samoaja naiset (sininen)

Kilpailuvartiossa on neljä 14–18-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta.

Samoaja avoin (punainen)

Kilpailuvartiossa on neljä 14–18-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta.

Vaeltaja naiset (ruskea)

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18–23-vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen yhteisestä tulosluettelosta – tehtävien pisteitä ei lasketa erikseen.

Vaeltaja avoin (harmaa)

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18–23-vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen yhteisestä tulosluettelosta – tehtävien pisteitä ei lasketa erikseen.

Kevyt sarja (keltainen)

Kilpailuvartiossa on 2–5 vähintään 15-vuotiasta jäsentä.

Oranssin, vihreän ja keltainen sarjan kilpailu on päiväkilpailu, muut sarjat kilpailevat yön yli.

Kilpailun yhteydessä ratkaistaan myös piirien välinen mestaruus sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirimestaruudet.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirimestaruudet ratkaistaan vain niiden vartioiden kesken, joissa kaikki jäsenet kuuluvat ja edustavat kilpailuissa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten lippukuntia.

Ilmoittautuminen

Kilpailuun ilmoittaudutaan vartioittain Kuksassa 1.12.2023–31.1.2024. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista 1.–15.2.2024 korotetulla hinnalla.

Ilmoittautumisen yhteydessä mainitaan mahdolliset erityisruokavaliot, vartion majoitustarve sekä osallistuuko se ruokailuun kisan päätteeksi. Mikäli vartio saapuu jo perjantaina, tulee sen varautua omilla eväillä.

Osallistumismaksu

Päiväsarjojen hinta on 95 euroa per vartio ja yösarjojen hinta 110 euroa per vartio. Jälki-ilmoittautumisen hinnat ovat 135 euroa (päiväsarjat) sekä 165 euroa (yösarjat).

Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, lattiamajoituksen omin yöpymisvarustein kilpailukeskuksessa (pe-la) sitä tarvitseville, lämpimän aterian ja peseytymismahdollisuuden kilpailun jälkeen, sekä mestaruusmitalit, kunniakirjat ja palkinnot.

Kilpailusta pois jääneen vartion osallistumismaksua ei palauteta, mutta piiri voi lähettää tilalle toisen vartion samaan sarjaan. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry laskuttaa osallistumismaksut siltä taholta, jonka vartio on ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittanut.

Huoltajat

Jos vartiossa on vain alaikäisiä osallistujia, vartiolla pitää olla nimetty täysi-ikäinen huoltaja. Usealla vartiolla voi olla yhteinen huoltaja, jonka ei tarvitse olla partiolainen. Huoltajat ilmoitetaan Kuksaan vartion ilmoittautumisen yhteydessä.

Tehtäväluettelo / ennakko-ohje

Tehtäväluettelo ja ennakko-ohje julkaistaan viimeistään 9.12.2023 kilpailun verkkosivulla (päivittyy myöhemmin).

Hallitsevat mestarit

Vuoden 2023 talvimestaruus ratkaistiin Kairan Kulkija -kisoissa Rovaniemellä.

Hallitsevat mestarit ovat:

Sininen
Punainen
Ruskea
Harmaa

Idex Pääkaupunkiseudun Partiolaiset rystä
KameLontti Pääkaupunkiseudun Partiolaisista
Neon Pääkaupunkiseudun Partiolaiset rystä
Toulouse Pääkaupunkiseudun Partiolaisista

Vaeltajaikäkauden mestaruus (ruskea)
Vaeltajaikäkauden mestaruus (harmaa)

Piisamirotta Pääkaupunkiseudun Partiolaisista
Tuplaturbo Pääkaupunkiseudun Partiolaiset rystä

Lisäksi piirien välisen kilpailun voitti Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry.

Pyydämme voittajia toimittamaan kiertopalkinnot viimeistään kilpailukeskukseen kilpailuviikonlopun aikana.

Järjestäjät

Kilpailun järjestää Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry.

Lisätietoja

Kilpailunjohtaja Tuomas Lebedeff, Katajanokan Karhunkaatajat, tuomas.lebedeff(at)partio.fi
Järjestelysihteeri Virpi Toivonen, Korson Honkapartio, virpi.toivonen(at)partio.fi