Helsinkiläinen, vaikuta OmaStadi-äänestyksessä

OmaStadi-äänestys järjestetään 28.2.–17.3.2024. Äänioikeutettuja ovat kaikki Helsingissä asuvat 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt. Äänestäminen tapahtuu omastadi.hel.fi -sivustolla. 

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Se tarkoittaa, että kaupunkilaiset saavat ehdottaa asioita, joita omalle asuinalueelle toivotaan. Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ehdotusten toteuttamiseen. Hyvä ehdotus tekee kaupungista viihtyisän, toimivan ja hauskan meille kaikille. 

Partion tavoitteena on kasvattaa yhteiskunnallisesti aktiivisia nuoria. Haluamme kannustaa nuoria olemaan aktiivisia yhteisössään. OmaStadi on matalan kynnyksen tapa päästä vaikuttamaan oman alueen päätöksentekoon ja näkemään oman äänen vaikutuksen. Pääkaupunkiseudun kaupungit tekevät osallistavaa budjetointia hieman eri tavoin, ja toivomme, että kaikkien kaupunkien partiolaiset osallistuvat aktiivisesti omissa kaupungeissaan osallistavaan budjetointiin.

Haluamme, että lapsia ja nuoria kuunnellaan ja että heillä on oikeus ja mahdollisuus vaikuttaa. Olemme kuunnelleet nuoria ja yhteistyössä nostaneet esille muutamia teemoja, joita Helsingin kaupungin Nuorten budjetoinnin tiedonkeruun kautta nousi esille. 

Äänestä kotikulmasi viihtyisämmiksi

OmaStadi-äänestyksessä äänioikeutettuja ovat kaikki Helsingissä asuvat 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt. Äänestäminen tapahtuu omastadi.hel.fi-sivustolla.  

Äänestysaika alkaa keskiviikkona 28.2.2024 kello 8 ja päättyy sunnuntaina 17.3.2024 kello 23.00. Äänestyksen tulokset julkaistaan sivustolla maanantaina 18.3.2024 kello 12. 

Äänestäminen tapahtuu alueellisesti. Voit äänestää vain yhden alueen eli suurpiirin ehdotuksia. Jokaisella helsinkiläisellä on käytössään viisi ääntä. Voit antaa äänesi viidelle eri ehdotukselle, joiden toivot toteutuvan. Voit antaa samalle ehdotukselle vain yhden äänen. Osan äänistä voi jättää käyttämättä.

Äänestyssivustolle kirjaudutaan vahvan tunnistautumisen avulla (esimerksiksi pankkitunnukset tai mobiilivarmenne). Koululaiset voivat kirjautua edu.hel.fi-tunnuksella Helsingin kaupungin kouluissa tai Wilma-tunnuksella muissa kouluissa. Vahvalla tunnistautumisella varmistutaan siitä, että vain äänioikeutetut henkilöt äänestävät.  

Näin äänestät OmaStadi-sivustolla

  1. Tutustu ehdotuksiin.  
  2. Tunnistaudu vahvan tunnistautumisen avulla.
  3. Valitse Helsingin alue eli suurpiiri, jossa haluat äänestää.   
  4. Äänestä viittä ehdotusta.  
  5. Tarkista valintasi ja vahvista äänesi. Tämän jälkeen et voi enää muuttaa äänestysvalintojasi.  

Partiolaisten valmistelemat ehdotukset

Partiolaisina haluamme rakentaa parempaa maailmaa. On tärkeää, että yhteiskunta tukee ja kannustaa nuoria toimimaan arvojensa ja itselleen tärkeiden asioiden puolesta. Olemme perinteisesti kannustaneet partiolaisia ja lippukuntia jo ehdotusvaiheessa myös tekemään omia ehdotuksia ja vaikuttamaan kaupungin päätöksentekoon. Nyt puolestaan haluamme kannustaa käyttämään omaa ääntään äänestysvaiheessa ja tekemään lähiympäristöään astetta paremmaksi.

Alla olevasta taulukosta löydät kaikki 27 ehdotusta, joiden valmistelussa Pääkaupunkiseudun Partiolaiset on ollut mukana. Löydät lisätietoa ehdotuksista jokaisen ehdotuksen omalta OmaStadi-sivulta.

Kaikki äänestyksessä mukana olevat ehdotukset löydät OmaStadin verkkosivuilta.

Koillis-HelsinkiEhdotus tarkemmin
Pöytä- ja penkkiryhmiä sekä roska-astioita Koillis-HelsinkiinEhdotamme, että Koillis-Helsingin puistoihin lisätään pöytä- ja penkkiryhmiä etenkin Malmin, Tapulikaupungin ja Tapanilan puistoihin.
Tapanilan aseman lähiympäristö viihtyisäksi!Ehdotamme Tapanilan rautatieaseman lähiympäristön viihtyvyyden lisäämistä esimerkiksi kauniilla istutuksilla, värikkyydellä, seinämuraaleilla ja puilla.
Pukinmäen aseman lähiympäristö viihtyisäksi!Ehdotamme Pukinmäen rautatieaseman lähiympäristön viihtyvyyden lisäämistä esimerkiksi kauniilla istutuksilla, värikkyydellä, seinämuraaleilla ja puilla.
Ylä-Malmin tori viihtyisäksi!Asukkaat ja eteenkin nuoret toivovat, että Ylä-Malmin torille lisättäisiin viihtyisyyttä istutusten ja kasvien muodossa.
Pohjois-Helsinki
Penkki- ja pöytäryhmiä Pohjois-Helsingin puistoihinPohjois-Helsingin puistoihin tulisi lisätä penkki- ja pöytäryhmiä, etenkin Vantaanjoen etelärantaan.
Koripallokenttä Oulunkylän keskustaanEhdotamme koripallokenttää rakennettavaksi Oulunkylän keskustan alueelle huomioon ottaen alueen uuden asemakaavan niin, että kenttä saadaan joko lisättyä asemakaavaan tai niin, ettei se ole sen kannalta haitaksi.
Torpparinmäkeen pieni liikuntapuisto Ehdotamme, että Torpparinmäkeen luodaan liikuntapuisto!
Grillauspaikkoja Keskuspuistoon!Ehdotamme, että Helsingin Keskuspuistoon luodaan grillausmahdollisuuksia!
Länsi-Helsinki
Lisää penkkejä/pöytäryhmiä läntiseen HelsinkiinLisää penkkejä läntiseen Helsinkiin.
Sitratorin ja Malminkartanon aseman aukion siistiminenEhdotuksia Sitratorin ja Malminkartanon aseman aukion siistimiseksi.
Grillauspaikkoja Meilahden puistoihin!Ehdotamme, että Meilahteen luodaan grillausmahdollisuuksia.
Vehreyttä ja viihtyvyyttä Huopalahden rautatieaseman ympäristöönEhdotamme Huopalahden rautatieaseman lähiympäristön viihtyvyyden lisäämistä esimerkiksi kauniilla istutuksilla, värikkyydellä, seinämuraaleilla ja puilla.
Vehreyttä ja viihtyvyyttä Kannelmäen rautatieaseman ympäristöönEhdotamme Kannelmäen rautatieaseman lähiympäristön viihtyvyyden lisäämistä esimerkiksi kauniilla istutuksilla, värikkyydellä, seinämuraaleilla ja puilla.
Vehreyttä ja viihtyvyyttä Pohjois-Haagan rautatieaseman ympäristöönEhdotamme Pohjois-Haagan rautatieaseman lähiympäristön viihtyvyyden lisäämistä esimerkiksi kauniilla istutuksilla, värikkyydellä, seinämuraaleilla ja puilla.
Vehreyttä ja viihtyvyyttä Pohjois-Haagan rautatieaseman ympäristöönEhdotamme Pohjois-Haagan rautatieaseman lähiympäristön viihtyvyyden lisäämistä esimerkiksi kauniilla istutuksilla, värikkyydellä, seinämuraaleilla ja puilla.
Vehreyttä ja viihtyvyyttä Pitäjänmäen rautatieaseman ympäristöönEhdotamme Pitäjänmäen rautatieaseman lähiympäristön viihtyvyyden lisäämistä esimerkiksi kauniilla istutuksilla, värikkyydellä, seinämuraaleilla ja puilla.
Itä-Helsinki
Kukkaloistoa ihmisille ja pölyttäjilleIstutetaan julkisille paikoille luonnonvaraisesti alueella kasvavia hyönteispölytteisiä kukkakasveja.
Kaakkois-Helsinki
Penkkejä kaakkoiselle suurpiirilleLisää penkkejä kaakkoiselle suurpiirille.
Grillauspaikkoja Mustikkamaalle!Ehdotamme, että Mustikkamaalle luodaan grillausmahdollisuuksia.
Etelä-Helsinki
Grillauspaikkoja eteläiseen Helsinkiin!Ehdotamme, että Kaivopuistoon luodaan grillausmahdollisuuksia.
Piknikpöytiä ja penkkejä puistoihin ja aukioille Etelä-Helsinkiin4-6 hengen pöytiä esim Töölönlahdelle ja muihin puistoihin, toreille, aukioille, ylipäätään kaikkiin sopiviin paikkoihin.
Keski-Helsinki
Pöytäpenkkejä/levähdyspaikkoja keskiselle suurpiirilleKäpylän/Koskelan alueelle kaivataan lisää penkkejä/levähdyspaikkoja ulkoilureittien varrelle.
Grillauspaikka Keskuspuistoon!Ehdotamme, että Helsingin Keskuspuistoon luodaan grillausmahdollisuuksia!
Grillauspaikka Alppipuistoon!Ehdotamme, että Alppipuistoon luodaan grillausmahdollisuuksia.
Itä-Pasilan kasvisto monimuotoiseksi – vehreyttä Itä-PasilaanEhdotamme, että Itä-Pasilaan lisätään puita ja istutuksia lisäämään kaupunginosan viihtyisyyttä, joka osaltaan myötävaikuttaa ulkona vietetyn ajan lisääntymiseen.
Vehreyttä ja viihtyvyyttä Ilmalan rautatieaseman ympäristöönEhdotamme Ilmalan rautatieaseman lähiympäristön viihtyvyyden lisäämistä esimerkiksi kauniilla istutuksilla, värikkyydellä, seinämuraaleilla ja puilla.
Vehreyttä ja viihtyvyyttä Käpylän rautatieaseman ympäristöönEhdotamme Käpylän rautatieaseman lähiympäristön viihtyvyyden lisäämistä esimerkiksi kauniilla istutuksilla, värikkyydellä, seinämuraaleilla ja puilla.