Pääkaupunkiseudun partiolaisten joulutervehdykset kaupungeille

Marraskuun lopulla Pääkaupunkiseudun partiolaiset kävivät Espoon Partiotuen ja Vantaan Partiokannuksen kanssa viemässä perinteiset joulutervehdykset ja partiokuulumiset Espooseen, Helsinkiin, Kauniaisiin ja Vantaalle.

Partiolaisten adventtikalenterien yhteydessä Pääkaupunkiseudun partiolaiset kertoivat kuluneen partiovuoden kuulumia, mutta keskusteluissa suunnattiin katsetta myös ensi vuoteen, kun vuorossa on piirileiri Kimara.

Espoon Partiotuki luovutti partiolaisten adventtikalenterin Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelälle. Kalenteria luovuttamassa olivat EPT:n hallituksen edustajat Paula Kivenlahden Piilevistä ja Ella Kelotytöistä. Tapaamisessa keskusteltiin mm. Partion ja paikallisen toiminnan kuulumisista ja menneestä vuodesta. Erityisesti tapaamisessa puhuttiin uusista asuinalueista ja kaupungin kasvukeskuksista. On tärkeää miettiä partiotoiminnan laajentumista uusille alueille ja suunnitella jo nyt harrastustoiminnan tiloja kasvavilla alueilla. Espoon Kaupunki on innostunut kehittämään harrastustiloja sekä miettimään Partion kanssa uusia paikkoja ja tapoja harrastaa.

Helsingissä pormestari Juhana Vartiaisen tapasivat Vuokko Viikin Vesikoista sekä Aronia Kontutytöistä. Kauniin talvipäivän maisemien ohella tapaamisessa keskusteltiin partion tilasta Helsingissä sekä nuorten harrastamisesta. Keskustelussa nousi myös laajemmin partion rooli pääkaupunkiseudulla ja kuinka partio pyrkii työssään saavuttamaan ja saamaan mukaan yhä useamman nuoren taustoista riippumatta. On tärkeää, että nuorilla on mahdollisuus harrastaa lähiympäristössään ja sosioekonomisesta asemasta riippumatta.

Kauniaisissa Pääkaupunkiseudun ja Espoon Partiotuen terveiset kaupunginjohtaja Christoffer Masarille veivät piiritoimiston Aino ja Maria. Tapaamisessa keskusteltiin mm. Partion ja paikallisen toiminnan kuulumisista ja menneestä vuodesta. Pinkki kisattiin tänä vuonna Kauniaisissa ja myös itse kaupunginjohtaja oli törmännyt vaelteleviin kisajoukkueisiin Kasavuoren koulun ympäristössä. Lyhyessä tapaamisessa ehdittiin jutella nuorten hyvinvoinnista ja lasten harrastuneisuudesta. Näemme tärkeänä, että yhteiskunnassa panostettaisiin tulevina vuosina erityisesti nuorten hyvinvointiin. Sillä ilman nuoria, meillä ei ole tulevaisuudessa mitään.

Vantaan uudelle kaupunginjohtajalle Pekka Timoselle adventtikalenterin luovuttajina olivat Ella ja Elle Erämetsoista. Tapaamisessa kaupunginjohtaja pääsi tutustumaan Vantaan partiotoimintaan ja aluejärjestö Partiokannukseen sekä kuulemaan kuluneen vuoden partiokuulumisia. Partiokannuksella erikoisuutena on yhteistyö Vantaan pohjoismaisten ystävyyskaupunkien partiolaisten kanssa. Tänä vuonna Vantaalla oli isännöintivastuu Pohjoismaisista Johtajapäivistä sekä menestystä kevään pohjoismaisessa 5-ottelussa. Tapaamisessa keskustelimme laajemminkin partion merkityksestä nuorille ja harrastamisesta yleisesti. Vantaa on kasvava ja kehittyvä kaupunki, josta löytyy paljon potentiaalia myös Partion kasvamiselle.

Kiitos vielä kaikille kaupungeille partiolaisten vastaanottamisesta! Tästä on hyvä jatkaa yhteistyötä.