Partioviikko tuo tuhannet partiolaiset katukuvaan pääkaupunkiseudulla

Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 17.–23.4.2023. Partioviikkoa juhlitaan järjestämällä kaikille avoimia tapahtumia, kisailemalla partiotaitokisoissa, pitämällä partiolaisten omia juhlia sekä kokoontumalla paikallistoimijoiden tapahtumiin. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset järjestää Helsingin keskustassa Narinkkatorilla kaikille avoimen Pop-up -kolo -tapahtuman, jossa ohjelmaa on kaikenikäisille.

Avoin partiotapahtuma keskellä Helsinkiä kutsuu kaikki mukaan

Pop-up -kolo eli tutummin Poppari on Partioviikon näkyvin tapahtuma Kampin Narinkkatorilla. Kolmen illan ajan 18.–20.4. pääkaupunkiseutulaiset partiolaiset valtaavat Helsingin keskeisimmän mestan ja viettävät yhdessä jättimäistä koloiltaa. Teemoina Popparissa ovat tänä vuonna Itämeri ja meripartio.

Narinkkatori täyttyy kolmeksi illaksi ohjelmapisteistä, joilla voi päästä tutustumaan merivartiostoon, suunnistamaan merikortin avulla tai tunnistamaan Itämeren eläimiä. Ohjelmapisteet ovat avoimia kaikille, joten tutustumaan voi tulla vaikkapa perheen kesken koulu- ja työpäivän jälkeen! Ohjelmapisteet ovat avoinna klo 17–20.

Partiotaitokisa Törmä kerää yhteen yli 500 partiolaista

Yksi Partioviikon suurimmista tapahtumista pääkaupunkiseudulla on 10–17-vuotiaille lapsille ja nuorille lauantaina 22.4. Länsi-Helsingissä järjestettävä partiotaitokisa Törmä. Tapahtuma kerää yhteen yli 500 lasta, nuorta ja aikuista.

– Törmä on varma kevään merkki: lapset ja nuoret pääsevät nauttimaan ulkoilmasta ja kisailemaan hyvässä hengessä. Tapahtuma onkin vuodesta toiseen tuonut sadat partiolaiset yhteen, iloitsee Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirinjohtaja Inka Kekäläinen.

Lasten ja nuorten lisäksi myös aikuiset pääsevät kisailemaan Narinkkatorilta torstaina 20.4. starttaavassa Maailman 11. nopeimmassa partiotaitokisassa. Leikkimieliseen kisailuun osallistuu yli 50 aikuista.

Partioharrastus mahdollinen yhä useammalle

Partiotoiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 lasta, nuorta ja aikuista, joista noin 13 000 harrastaa partiota pääkaupunkiseudulla. Pyrkimyksenä on, että kuka vain voi aloittaa partioharrastuksen ja tulla mukaan toimintaan. Suomen Partiolaisten julkaiseman uutisen mukaan partion jäsenmaksuvapautus myönnettiin vuoden 2022 aikana yli 1 200 partiolaiselle. Maksuvapautusten avulla halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota ja saada sen mukana monia tärkeitä taitoja ja kokemuksia.

Maksuvapautusten myöntäminen on mahdollista Partion ystävät -rahastoon tehtyjen lahjoitusten ansiosta. Partion ystävät- rahaston tavoitteena on turvata mahdollisuus harrastaa kaikille. Rahastosta myönnetään jäsenmaksuvapautuksia ja leiristipendejä.

– Harrastaminen tarjoaa tärkeitä kokemuksia ja taitoja lapsille ja nuorille. Haluamme varmistaa, että raha ei ole este kenenkään partioharrastukselle. Suuri kiitos kaikille, jotka ovat lahjoittamalla tukeneet tätä työtä, sanoo Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Henri Backman.

Partion ystävät -rahaston toiminta lähtee ajatuksesta, että jokainen lapsi ja nuori ansaitsee mieluisan harrastuksen, jossa saa kuulua ryhmään, kokea onnistumisia ja tuntea itsensä merkitykselliseksi. Myös Partioviikko juhlistaa sitä, että lapset, nuoret ja aikuiset oppivat uusia taitoja, pitävät hauskaa ja seikkailevat turvallisessa ympäristössä.

Löydät kaikki PäPan Partioviikon tapahtumat osoitteesta päpa.fi/partioviikko.