Tervetuloa tammikuu ja uusi harrastuskausi 

Kevään harrastuskausi käynnistyy partiossa pääkaupunkiseudulla. Monet partiolippukunnat järjestävät tänäkin vuonna hauskoja kaudenavaustapahtumia, jonne kaikki partiosta kiinnostuneet on kutsuttu mukaan. Tervetuloa tutustumaan paikallisiin partiolaisiin ja kokeilemaan, olisiko partio sinun uusi harrastuksesi!

Partioon on helppo tutustua 

Tammikuussa partiolaiset palaavat takaisin harrastuksen pariin ja mukaan mahtuu myös uusia partiolaisia. Lippukuntien verkkosivuilta löytyy tietoa viikkokokousten ajankohdista. Lippukunnasta kannattaa kysyä suoraan, missä ryhmissä on tilaa ja milloin ryhmän toimintaan voisi tulla tutustumaan.

Alle on lisäksi koottu muutama vinkki tapahtumista, joissa pääsee tutustumaan partioon.

Lippukuntien kaudenavaustapahtumat

Osa lippukunnista järjestää alkuvuodesta kaudenavaustapahtumia, joissa pääsee tutustumaan partioon.

Helsingin Sinisten laskiaisrieha 11.2. Laajasalossa

Partiolippukunta Helsingin Siniset järjestää kaikille avoimen laskiaisriehan leikkipuisto Rudolfin tiloissa ja pihalla laskiaissunnuntaina 11.2. klo 11–14. Luvassa on mäenlaskua (säävaraus), kädentaitoja (voit mm. tehdä oman linnunpöntön), partiotoiminnan esittelyä sekä hernekeittoa ja pannaria. Tervetuloa niin vanhat kuin partiotoiminnasta kiinnostuneet uudetkin kruunuvuorelaiset ja laajasalolaiset koko perheen voimin perheen pienimmistä isovanhempiin!

Helsingin Sinisten laskiaisriehan Facebook-tapahtuma

Tervetuloa partioon -koulutus

Seuraava Tervetuloa partioon -etäilta järjestetään sunnuntaina 21.1. klo 18 partiosta kiinnostuneille tai äskettäin partion aloittaneille aikuisille. Etänä järjestetty Terkku-ilta on rento ja helppo tapa tutustua partion yleisiin teemoihin.

Ilmoittaudu tapahtumaan Kuksassa 17.1. mennessä

Bonfire – sytytä partiokipinäsi! -tapahtuma aikuisille

Partion voi aloittaa milloin vain. Aikuisille suunnattu tutustumistapahtuma Bonfire on sukellus pois arjen pyörteistä. Tapahtuma järjestetään 7.2.2024 klo 18–20 kauppakeskus Kaaressa. Tapahtumassa pääset tutustumaan partiotoimintaan partiolle ominaisella tavalla, eli tekemällä.

Tapahtuma on suunnattu partiosta kiinnostuneille yli 18-vuotiaille aikuisille. Tule oman aikataulusi mukaan ihmettelemään ja heittäytymään partioseikkailuun! Ohjelmapisteillä saatat oppia uuden taidon tai päästä ratkomaan visaisia tehtäviä. Ota myös kaverit mukaan, sillä porukassa on hauskempaa!

Tapahtuma on kaikille avoin, maksuton ja päihteetön.

Bonfire – sytytä partiokipinäsi! -Facebook-tapahtuma

Merkityksellistä tekemistä ja turvallinen yhteisö 

Partiossa saat mahdollisuuden tutkia, oppia ja kehittyä yhdessä oman turvallisen ryhmän ja kavereiden kanssa. Kiinnostipa sinua sitten telttailu, vaeltaminen ja purjehtiminen tai tapahtumien järjestäminen, yhteiskunnallinen vaikuttaminen tai kansainvälisyys, partio on oikea paikka sinulle. Partiossa opit taitoja, joista on hyötyä niin tässä hetkessä kuin tulevaisuudessakin. 

Kaiken tekemisen keskiössä on aina yhteisöllisyys. Me teemme, opimme ja onnistumme yhdessä, ja partio on tarkoitettu ihan jokaiselle. Kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin eikä uuden partiolaisen tarvitse osata mitään tiettyä taitoa ennen liittymistä. Mukaan voi tulla kieleen, kulttuuriin, uskontoon ja taustaan katsomatta. 

Partio on upea ja elämyksellinen harrastus lapsille ja nuorille, mutta se on sitä myös aikuisille. Monessa lippukunnassa aikuiset retkeilevät omalla porukalla, ja alueellisia ja valtakunnallisia tapahtumia järjestetään säännöllisesti. Jokaiselle aikuiselle on tarjolla erilaisia koulutuksia, jotka tukevat omaa valittua vapaaehtoistehtävää. Näin takaamme henkisesti ja fyysisesti turvallisen harrastusympäristön ihan jokaiselle. Tervetuloa mukaan!

Etsi sinua lähimmät partiolaiset