Viime kesänä Etelä-Koreassa järjestettiin jättikokoinen maailmanjamboree. Jamboreelle osallistui noin 900 suomalaista partiolaista. Taifuunin takia leiriläiset jouduttiin kuitenkin evakuoimaan kesken tapahtuman pois leirialueelta. Jamboree jatkui uudella tavalla ja kerrytti osallistujille mahtavia leirimuistoja.

Tutut liikkeet jakoon

Victor Söderholm

Victor Söderholm

Jamboreesta mieleen jäivät erityisesti kohtaamiset muiden kanssa ja kansainvälisten tuttujen tekeminen. Paras leirimuistoni on
varmaankin, kun ihan viimeisenä
iltana ennen evakuointia bileissä soitettiin Macarena. Olin kadottanut kaverini, mutta pääsin opettamaan Macarenan japanilaisille partiolaisille, joille tanssi ei ollut
tuttu. Seuraavana päivänä tieto
evakuoinnista oli yllättävä ja saapui
kesken ohjelman. Siitä selvittiin silti hyvin. Leiristä jäi kaiken kaikkiaan hyvä fiilis ja muistoihin hieno
kokemus.

Kohokohtana oheismatka

Cessi Smeds

Cessi Smeds

Jamboreella parasta oli ehdottomasti oheismatka. Pääsimme näkemään niin nähtävyyksiä kuin kaupunkejakin. Tuntui siltä, kun olisin päässyt kokemaan pikakierroksen koko Koreasta. Matka oli hauska piristys ennen varsinaista leiriä. Kun evakuoinnista saatiin tietää, olimme juuri ehtineet tottua leirielämään ja leiriltä lähtö tuli yllätyksenä. Paras leirimuistoni on evakuoinnin jälkeen majoituskoululla pidetty K-pop tanssikurssi. Kurssin vetäjät jopa pyysivät lavalle esiintymään. Kaikesta selvittiin!

Uusia tuttavuuksia Jamboreelta

Adam Kujala

Adam Kujala

Jamboreella hauskinta olivat kansainvälisyys ja yhteisöllisyys. Tuntui siltä, kuin kaikki olisivat jo valmiiksi kavereita keskenään. Tuntemattomille pystyi puhumaan täysin spontaanisti. Jamboreella oli helppoa olla sosiaalinen, sillä partion ansiosta tutustuessa ei ollut jäätä rikottavana. Mieleeni jäi erityisesti, kun viimeisenä yönä päädyimme päälavan taakse pitämään omat bileet entuudestaan tuntemattomien belgialaisten kanssa. Evakuointi sujui koko joukkueelta tehokkaasti ja kaikki ottivat asian kypsästi, vaikka olo oli tietysti haikea.

Mikä Jamboree?

Jamboree on suuri kansainvälinen partioleiri. Partioliikkeen maailmanjärjestö (WOMS) järjestää näitä valtavia kymmenien tuhansien partiolaisten tapahtumia 4–5 vuoden välein. Viimeisin maailmanjamboree pidettiin kesällä 2023. Etelä-Koreassa. Leirille osallistui noin 43 000 partiolaista. Seuraava maailmanjamboree on määrä pitää Puolassa vuonna 2027. Suomen Partiolaiset järjestävät lisäksi kuuden vuoden välein Finnjamboreen, joka on kaikkien Suomen partiolaisten yhteinen suurleiri.