Partiolaiset tunnetaan metsäretkistä ja kädentaidoista, mutta partiobileet ovat yhtä olennainen osa toimintaa. Leirien yhteydessä järjestetään usein partiobileitä, kuten myös tapahtumien päätteeksi. Osalle partiolaisista bileet ovatkin nimenomaan paras osa partiota.

Jättibileet Amerikassa, Helen Henriksson

Paras bilemuistoni on Amerikan partiojamboreelta. Olin hukannut kaikki kaverini Keskiäisissä. Lähdin yksin etsimään ketä tahansa suomalaista tapahtuma-alueelta, jossa oli 30 000–40 000 muuta partiolaista. Yhtäkkiä kaikki alkoivat laulamaan yhdessä Take Me Home, Country Roads -biisiä lujaa. Jos olisin jossakin muualla kuin partiotapahtumassa eksynyt tuollaiseen ihmismassaan, olisi iskenyt paniikki. Koska kaikki olivat partiolaisia, ei kuitenkaan tullut ahdistunut olo, vaan oli hyvä fiilis, kun sain laulaa muiden kanssa.

Helen Henriksson.
Roni Teittinen.

Mieluummin syömään, Roni Teittinen

Olin joissain partiobileissä, en muista enää missä. Ihmiset tanssivat, mutta minusta oli alkuun hieman tylsää olla siellä. Seisoskelin aulassa katsellen muita ja päätin hetken päästä lähteä pois. Kävin Burger Kingissä syömässä ja palasin takaisin juhliin. Iltaa myöten aloin viihtymään paremmin ja tykkäsin olla bileissä, vaikka tapahtuma ei ollutkaan ihan minun juttuni.

Hittibiisejä Kajolla, Ella Ohtonen

Mun paras bilemuisto on Kajolta. Siellä oli ihan valtavasti jengiä, hyvä tunnelma ja upea keli. Oli ihanaa päästä pitkästä aikaa isolle leirille koronan jälkeen, siitä tuli todella epätodellinen olo. Hengailimme kavereiden kanssa ja kuuntelimme, kun Kaartin soittokunnan varusmies- bändi soitti hyvää musiikkia. Kaikilla oli mahtava fiilis, mikä tarttui. Sitten alkoi soimaan hittibiisejä ja ajattelimme, että tulisipa seuraavaksi Hittiputki-kappale. Ja seuraavaksi se tuli! Sen jälkeen tanssimme kädet ilmassa ja hittejä soi toinen toisensa perään. Oli mahtavaa bilettää keskellä metsää.

Ella Ohtonen.

Näin järjestät omat partiobileet

Partiobileet ovat oiva ohjelmanumero esimerkiksi lippukunnan kesäleirille. Onnistuneet bileet saa aikaan yksinkertaisillakin valmisteluilla:

  • Valitse hyvä soittolista ja huolehdi, että käytössä on täyteen ladattu kaiutin.
  • Rakenna pressusta tunnelmallinen katos tanssilattian päälle.
  • Koristele paikka diskopallolla tai värivaloilla.
  • Kutsu mukaan kaikki uudet ja vanhat partiokaverit.
  • Tanssi omalla tyylilläsi ja nolostelematta.