Yleinen

Reinon odotukset maailmanjamboreelta

Maailmanjamboreelle Etelä-Koreaan osallistuu 43 000 henkeä 170 maasta ympäri maailman ja Suomesta sinne on lähdössä 900 partiolaista. Yksi heistä on pian 16-vuotias Reino Maunu Vartiovuoren pojista Itä-Helsingistä.

Reino odottaa matkaa ja leiriä innolla. ”En juurikaan jännitä, vaikka kyseessä on toki iso juttu”, kertoo jamboreelle hyvillä fiiliksillä lähtevä Reino. ”Silti tuntuu, että en olisi valmistautunut lähtöön tarpeeksi, mutta olen kuitenkin suunnitellut rinkan sisältöä melko paljon. Etenkin kengät kannatti valita huolella”, Reino jatkaa. Hän on varautunut myös varmistamalla, että pystyy maksamaan Koreassa ja ettei netin käytöstä koidu liikaa kuluja.

Muille jamboreeosallistujille Reino haluaa välittää Suomesta kuvan ”modernina ja luonnonläheisenä, turvallisena ja rauhallisena maana, jossa ihmisillä on hyvä olla.” Reino odottaa jamboreelta erityisesti ”juhlia, bileitä ja muuta ohjelmaa, josta pystyn tekemään säväyttäviä somejulkaisuja sekä medialähettiläänä että yksityishenkilönä. Myös uusien, muualta tulevien ihmisten tapaaminen on varmasti hauskaa.”

”Toivon, että leiri olisi kaikille mahtava kokemus, jota muisteltaisiin vielä pitkään”, Reino toteaa. Niin toivomme mekin ja niin maailmanjamboree varmasti tulee olemaankin.

Mukavaa ja elämyksellistä matkaa Etelä-Koreaan!

Mikä ihmeen jamboree?

  • 25. maailmanjamboree: 1.-12.8.2023 SaeManGeum, Jeollabuk-do, Korean tasavalta.
  • Jamboreen teema: ”Draw your Dream!”
  • Suomesta jamboreelle osallistuu reilut 600 leiriläistä, eli 14–17–vuotiasta nuorta.
  • Leiriläisten mukana jamboreelle lähtee noin 300 aikuista johtajiksi ja toteuttamaan leirin ohjelmaa.