Yleinen

Johannan fiilikset maailmanjamboreesta

Maailmanjamboreelle Etelä-Koreaan osallistuu 43 000 henkeä 170 maasta ympäri maailman ja Suomesta sinne on lähdössä 900 partiolaista. Yksi heistä on 53-vuotias Johanna Raita Rekolan Metsäsiskoista Vantaalta.

“Ihan huikeaa lähteä! Olen juuri alkanut keräämään tavaroita lähtöä varten ja matka alkaa tuntumaan todelliselta. Reissua on valmisteltu jo lähes kaksi vuotta ja on ihan uskomatonta, että ihan kohta se on totta.” Johanna kuvailee reissutunnelmiaan.

Johannan mukaan leirioloissa hyvä uni on tärkeää, joten hän on valmistautunut matkaan ostamalla itselleen pienen ja kevyen matkasängyn. “Koreassa tulee olemaan noin 30 astetta lämmintä ja ilmasto on kosteaa. Otan mukaan myös silkkilakanan, jos yöt ovat kuumia. Ja paaaaaljon aurinkorasvaa!”

Muille jamboreeosallistujille Johanna haluaa kertoa, kuinka Suomi on Muumien ja joulupukin kotimaa. Etelä-Koreaan Johanna veisi terveisiä myös onnellisesta Suomesta. “Suomi on kuudetta kertaa maailman onnellisin maa. Partioliike on suosittu Suomessa ja se on maan suurin nuorisojärjestö. Ehkäpä partiolla on osuutta onnellisuuteen?” Johanna tuumaa.

Jamboreelta Johanna odottaa eniten “kohtaamisia ja keskusteluja, maailman parantamista pimenevissä illoissa ja pysähtymistä auringonlaskun tai tähtitaivaan äärelle.”

Mukavaa ja elämyksellistä matkaa Etelä-Koreaan!

Mikä ihmeen jamboree?

  • 25. maailmanjamboree: 1.-12.8.2023 SaeManGeum, Jeollabuk-do, Korean tasavalta.
  • Jamboreen teema: ”Draw your Dream!”
  • Suomesta jamboreelle osallistuu reilut 600 leiriläistä, eli 14–17 –vuotiasta nuorta.
  • Leiriläisten mukana jamboreelle lähtee noin 300 aikuista johtajiksi ja toteuttamaan leirin ohjelmaa.