Hyvää Partioviikkoa – juhlallisuudet tuovat tuhansia partiolaisia katukuvaan pääkaupunkiseudulla 

Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 22.–28.4.2024. Partioviikkoa juhlitaan järjestämällä kaikille avoimia tapahtumia, kisailemalla partiotaitokisoissa, pitämällä partiolaisten omia juhlia sekä kokoontumalla sunnuntaina partioparaatiin. Kaikki Partioviikon tapahtumat järjestetään vapaaehtoisvoimin. 

Poppari keskellä Helsinkiä kutsuu kaikki mukaan 

Pop up -kolo eli tutummin Poppari Kampin Narinkkatorilla tuo partiolaiset katukuvaan. Kolmen illan ajan 23.–25.4. pääkaupunkiseutulaiset partiolaiset valtaavat Helsingin keskeisimmän mestan ja viettävät yhdessä jättimäistä koloiltaa. 

Narinkkatori täyttyy kolmeksi illaksi ohjelmapisteistä, joiden teemana on tänä vuonna “kaikki mukaan”. Ohjelmapisteet ovat avoimia kaikille, joten tutustumaan voi tulla vaikkapa perheen kesken koulu- ja työpäivän jälkeen! Ohjelmapisteet ovat avoinna klo 17.30–20. 

– Poppari on takuuvarma hyvän mielen tapahtuma. Tapahtumassa käy kolmen illan aikana yhteensä yli 1000 lasta ja nuorta. Vapaaehtoisvoimin järjestettävä Poppari korostaa tänä vuonna ohjelmallaan partion yleistä sanomaa: kaikki ovat tervetulleita mukaan, iloitsee Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirinjohtaja Inka Kekäläinen

Partion markkinointiteltta ja paljon ihmisiä Narinkkatorilla.
Vuoden 2023 Pop up -kolo Narinkkatorilla. Kuva: Emma Lahtinen

Popparin lisäksi lapset ja nuoret pääsevät kisailemaan Partioviikolla lauantaina 27.4. Lauttasaaressa järjestettävässä partiotaitokisa Törmässä. Tapahtuma kerää yhteen yli 500 lasta, nuorta ja aikuista. 

Lapsia nikkaroimassa partiotaitokisoissa.
Vuoden 2023 Törmä-partiotaitokisa. Kuva: Hanna Kimmonen.

Partioviikolla partiolaiset näkyvät ja kuuluvat 

Partioviikolla partiolaiset saavat pukea partioasun tai -huivin ylleen ihan joka päivä. Partiohuivi onkin oiva tapa näyttää ylpeytensä omasta harrastuksestaan vaikkapa koulu- tai työkavereille. Ehkäpä joku kaveri innostuu kokeilemaan partiota esimerkin ansiosta? 

Partiolaiset voivat myös osallistua Partioviikon somehaasteeseen. Miten sinä rentoudut luonnossa ja lataat akkujasi arjessa? Jaa vastauksesi Partioviikolla 22.–28.4. somessa – muista tägätä Suomen Partiolaiset @partioscout ja käyttää aihetunnistetta #rentouduntäällä (ruotsiksi #jagvilarhär), niin vinkkejä rentoutumispaikoista voidaan jakaa muillekin. Haasta kaveritkin mukaan! 

Partiolainen partioasussa näyttää peukaloa.
Kuva: Helmi Parm.

Partioviikon tapahtumat pääkaupunkiseudulla: 

  • 23.–25.4. Pop up -kolo eli Poppari Kampin Narinkkatorilla. Luvassa on monipuolinen kattaus ohjelmapisteitä, joissa teemana on ”kaikki mukaan”. Pop up -kolo on auki tapahtumapäivinä klo 17:30-20:00 välisenä aikana ja ohjelma on avointa kenelle tahansa. Tapahtumassa käy yli 1000 osallistujaa. 
  • 25.4. Maailman 12. Nopeimmat partiotaitokisat Kampissa aikuisille ja vaeltajille. Leikkimieliseen ja rentoon minikisailuun osallistuu yli 100 aikuista. 
  • 26.4. PJ-juhlaillallinen partiojohtajille Kampin Kiltasalissa. Illallinen kokoaa juhlimaan noin 130 partiojohtajaa. 
  • 27.4. Törmä-partiotaitokisa Lauttasaaressa. Kisaamassa ja järjestämässä kisaa on yli 500 partiolaista. 
  • 28.4. Partioparaati kokoaa noin 2000 partiolaista ympäri pääkaupunkiseudun yhteen. Paraati starttaa 13.15 Senaatintorin luoteiskulmasta ja päättyy Senaatintorin kaakkoiskulmaan. Paraatia voi seurata Aleksanterinkadulla ja Pohjois-Esplanadilla. Reitti kulkee Aleksanterinkatua pitkin Mikonkadulle, josta se kääntyy Pohjois-Esplanadille ja kulkee kauppatorille asti. Kauppatorilta käännytään Mariankadulle ja palataan Senaatintorille, johon paraati päättyy. Kutsu siis kaikki ystävät, perheenjäsenet ja tuttavat katsomaan paraatia reitin varrelle! 

  Partioviikkoa voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #partioscout ja #partioviikko. 

Partiolaisia partioasussa ja lippujen kanssa Senaatintorilla.
Vuoden 2022 partioparaati. Kuva: Filip Eller.

Partioviikko on vuosittainen tapahtumaviikko, jota vietetään sillä viikolla, jolla on partiolaisten suojeluspyhimyksen, Pyhän Yrjön, päivä eli Yrjön nimipäivä. Partioviikolla partiolaiset järjestävät erilaisia omia juhlia, tempauksia ja tapahtumia. Lisää Partioviikosta voi lukea osoitteesta papa.partio.fi/partioviikko