Partiokoirat tuovat iloa lippukunnan toimintaan

Keskiviikkona 24.4.2024 vietetään valtakunnallista Koiranpäivää. Myös partiotoiminnassa on oma paikkansa nelijalkaisille kavereille. Espoolaisen Mesikämmenet-lippukunnan toiminnassa on mukana neljä partiokoiraa. Koiranpäivän kunniaksi porukan nuorimmainen, kultainennoutaja Pyry, kertoo, millaista partiokoiran elämä on.

Hau kaikille. Olen kultainennoutaja Pyry, toukokuussa täytän vuoden, joten olen vielä ihan pentu. Tykkään paljon ihmisistä ja leikeistä sekä tykkään myös oppia uusia asioita, joten ”mamma” (omistaja) suositteli partiota ja aloitinkin sen virallisesti 8 kuukauden ikäisenä. Mammani on harrastanut partiota jo yli 18 vuotta, joten olen vielä aika aloittelija näissä partiojutuissa. 

Toimin apujohtajana maanantaisin sudenpentulaumassa. Lisäkseni siellä on kaksi ihmisjohtajaa, koska omissa tassuissani ei oikein kynä pysy ja ihmiset eivät aina ymmärrä minua, sillä en tykkää oikein haukkua. Suosikkipuuhiini partiossa kuuluu harrastaa pieniä kujeiluja, ja olen mestari etsimään lapsia kuurupiilosta, vaikka jostain kumman syystä lapset eivät siitä oikein tykkää, kun haistan heidän piilonsa niin nopeasti. 

Kultainennoutaja Pyry partiohuivikaulassa.
Partiokoira Pyry. Kuva: Laura Rajaviita.
Kultainennoutaja Pyry lapsien rapsutettavana.
Sudenpentulauman apujohtaja Pyry hommissa. Kuva: Laura Rajaviita.

Rakastan myös saada lapsilta ja aikuisilta paljon rapsutuksia ja olen hyvä kuuntelemaan huolia ja murheita sekä toimin myös mielelläni halikoirana. Välillä saatan hieman liikaa innostua lasten naurun kiljahduksista ja villiintyä itsekin, koska pennunkin työ on leikkiä, mutta mamma katsoo kuitenkin perääni, etten puolestani riehaannuta lapsia metkuihini liikaa.

Meillä Partiolippukunta Mesikämmenissä toimii yhteensä 4 partiokoiraa ja olen porukan nuorin partiokoira. Minulla on oma partiohuivikin, joten tunnistatte minut kadulla ja metsässä partiohommissa.

Kultainennoutaja Pyry ja sekarotuinen Sissi lasten rapsutettavana.
Pyry ja Sissi apujohtajina. Kuva: Laura Rajaviita.
Kultainennoutaja Pyry pentuna.
Pyry aivan partiotaipaleensa alussa. Kuva: Laura Rajaviita.

Lisäksi partiokoiraryhmääni kuuluvat Sissi, Carlo ja Indi. Sissi on meistä vanhin ja kokenein. Hän on harrastanut partiota jo yli 10 vuotta käyden retkillä, leireillä, melomassa ja kaikenlaisissa partiokokouksissa ja tapahtumissa. Sissi toimii lippukunnanjohtajan koira-apulaisena Mekässä. Carlo on harrastanut partiota reippaan vuoden ja on aina innokas lähtemään mukaan kaikkeen. Carlo on päässyt harjoittelemaan lippukunnan hallintoa lippukunnanjohtajan kanssa ja hänelle on luvattu, että hän pääsee kokeilemaan melomista tänä vuonna. Indi vetää seikkailijaryhmä Supikoiria yhdessä kahden muun ryhmänjohtajan kanssa. Indi harrastaa partion lisäksi vapaapalokuntatoimintaa ja on mukana hoitamassa lippukunnan veneilytoimintaa.

Sekarotuinen Sissi partiohuivi kaulassa ulkona.
Partiokoira Sissi. Kuva: Kale Koivunotko.
Sekarotuinen Carlo lumisessa maisemassa.
Partiokoira Carlo. Kuva: Kale Koivunotko.

Mukavaa Partioviikkoa kaikille partiolaisille ja hännänheiluttajille!

Toivottavat

Pyry 11 kk kultainennoutaja ja ”Mamma” Laura Rajaviita (omistaja) 

Partiolippukunta Mesikämmenet