Partioparaati kokoaa yli 2000 partiolaista Helsingin keskustaan

Partioviikko huipentuu pääkaupunkiseudulla sunnuntaina 28.4. järjestettävään partioparaatiin. Paraati kokoaa yli 2000 partiolaista Helsingin keskustaan. Partioparaatin ottaa vastaan Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen apulaispormestari Daniel Sazonov

Paraati juhlistaa partiolaisuutta 

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten järjestämä partioparaati kruunaa tapahtumarikkaan Partioviikon. Paraatiin osallistuu eri-ikäisiä partiolaisia ympäri pääkaupunkiseudun. Aivan pienimmille partiolaisille paraati on ensikosketus suuriin partiotapahtumiin ja vanhemmille partiolaisille taas tilaisuus nähdä tuttuja ja juhlistaa partiolaisuutta isolla joukolla. Paraatireitin varrelle odotetaan myös sankoin joukoin katsojia. 

– Partioparaati on hyvän mielen paraati, johon voi tulla juuri sellaisena kuin on. Tapahtumassa tulee näkymään paljon iloisia nuoria, ja lippukuntien huudot sekä laulut tulevat täyttämään niin Senaatintorin kuin sen ympäristön. Odotamme näkevämme niin virallisessa partiopuvussa marssivia lippukuntia kuin rennomman yhtenäisen tyylin valinneita lippukuntia. Partion hienous onkin juuri siinä, että meitä on moneen lähtöön, paraatin johtaja Perttu Aimola riemuitsee. 

Partioparaati järjestetään kokonaan vapaaehtoisvoimin. Järjestelyissä on mukana kymmeniä vapaaehtoisia. 

Partiolaisia paraatissa. Edessä leppäkerttukuvioisia asusteita.
Tunnelmia vuoden 2022 paraatista. Kuva: Henri Tammi.

Partioparaatin aikataulu 28.4.2024 

11.30 Järjestäytyminen Senaatintorilla alkaa 

12.30 Senaatintorin ohjelma alkaa 

13.15 Paraati lähtee liikkeelle 

Tervetuloa seuraamaan paraatia reitin varrelle! Paraati lähtee liikkeelle Senaatintorin luoteiskulmasta ja päättyy Senaatintorin kaakkoiskulmaan. Paraatia voi seurata Aleksanterinkadulla ja Pohjois-Esplanadilla. Reitti kulkee Aleksanterinkatua pitkin Mikonkadulle, josta se kääntyy Pohjois-Esplanadille ja kulkee kauppatorille asti. Kauppatorilta käännytään Mariankadulle ja palataan takaisin Senaatintorille. Paraati päättyy Senaatintorille. 

Partiolaisia paraatissa Helsingin kaupungintalon kohdalla.
Tunnelmia vuoden 2022 paraatista. Kuva: Henri Tammi.