Vuoden loppu häämöttää ja se tarkoittaa myös juhlakauden saapumista. Moni miettii, mitä pientä ja kivaa keksisi joululahjaksi ystävälle tai muulle läheiselle. Hyvä lahja on sellainen, jonka taustalla on kaunis ajatus tai joka on saajalle tarpeellinen ja mieluisa.

heijastin, joka näyttää tontulta.

Helppo ja hauska tonttuheijastin on lahjaidea, josta on iloa talven pimeyteen niin partiokaverille kuin perheenjäsenellekin.  Tämä suloinen ja tarpeellinen asuste syntyy käden käänteessä helmistä, langasta ja heijastinkankaasta.

Ota ohjeet talteen esimerkiksi viikkokokouksen ohjelmaa varten tai pikkujouluihin puuhaksi.

Tonttuheijastin

Tarvikkeet yhteen tonttuun:

  • 2 kpl isoja puuhelmiä
  • Lankaa tai narua (20 cm)
  • Punaista huopakangasta (10×10 cm)
  • Heijastinkangasta (15×15 cm)
  • Tussi
  • Askartelu- tai pikaliimaa
  • Sakset
askartelutarvikkeita

Ohje:

1. Pujota lanka molempien puuhelmien läpi. Tuo sitten lanka toisen helmen ulkopuolelta helmien väliin ja pujota se ensimmäisen helmen lävitse. Nyt helmien pitäisi pysyä yhdessä ja molempien langanpäiden tulla ulos ensimmäisen helmen samasta reiästä.

2. Leikkaa huopakankaasta halkaisijaltaan noin 7 cm pyöreä pala, riippuen helmen koosta. Leikkaa sitten ympyrän puoleen väliin lovi ja pyöräytä kangas kartioksi ylemmän helmen ympärille ”tonttulakiksi”. Ennen liimaamista pujota langat tonttulakin kärjestä ulos. Liimaa huopakartion reunukset yhteen.

3. Leikkaa samanlainen pyöreä pala heijastinkankaasta. Pyöräytä se alemman helmen ympärille ja liimaa reunukset.

Vinkki! Jos haluat, voit leikata heijastinkankaasta isomman palan ja saksia ylimääräiset pituudet hapsuiksi!

4. Piirrä tussilla kasvot tontulle. Pujota langat avainrenkaaseen, vetoketjun vetimeen tai minne ikinä haluatkaan heijastimen kiinnittää. Valmista tuli!