Kasviproteiinit ovat kasvattaneet suosiotaan retkikäytössä. Kuinka ne toimivat käytännössä?Kolmen helpon reseptin avulla kasviproteiinit tulevat tutuiksi.

Erilaisista kasviproteiiniresepteistä on kuultu puhuttavan jo hyvän tovin. Heppu testasi kolmea erilaista kasviproteiinituotetta kolmessa retkiruokareseptissä. Hyvää kasvisruokaa on helppo kokata myös luonnossa liikkuessa! Kaikki reseptit ovat retkikeittimelle suunniteltuja ja tarkoitettu maukkaiksi sekä
helpoiksi retkieväiksi. Miksei näitä reseptejä voisi kokeilla kotonakin!

Nopea pestopasta kikherneillä kahdelle

Tarvitset:
Siivilä
n. 120g pastaa
Vettä
1 prk pestoa
1 prk säilöttyjä kikherneitä
Parmesaania halutessasi
Suolaa

Ohje:

  1. Keitä pasta kiehuvassa ja suolatussa vedessä.
  2. Valuta kypsä pasta siivilässä ja lisää pesto.
  3. Huuhtele kikherneet siivilässä ja lisää ne pastaan. Voit halutessasi paahtaa kikherneet ensin retkikeittimen pannulla.
  4. Mausta oman maun mukaan.

PLUSSAT:

  • Todella helppoa ja nopeaa.
  • Kikherneet eivät vaadi sen suurempaa kypsennystä ja ne voidaan lisätä suoraan pastan joukkoon.
  • Kikherneissä on proteiinia ja runsaasti kuituja sekä energiaa.
  • Herneiden koostumus pysyy kiinteänä.

MIINUKSET:

  • Siivilän kuljettaminen retkelle voi olla epäkäytännöllistä.
  • Reseptiin kuluu paljon vettä keitettäessä ja kikherneitä huuhdeltaessa.

Helppo soijacurry neljälle

Tarvitset:
3 dl pitkäjyväistä riisiä
6 dl vettä
1 prk Patak’s Mild Butter Chicken
Currykastiketta
125 g Soyappétit soijasuikaleita
Suolaa ja muita mausteita oman
maun mukaan

Ohje:

  1. Keitä riisi retkikeittimen suuressa kattilassa. Kun riisi on valmista, jätä se kannen alle odottamaan, jotta riisi pysyy lämpimänä.
  2. Lämmitä retkikeittimen pienemmässä kattilassa currykastike. Voit lisätä kastikkeeseen soijasuikaleet suoraan jo tässä vaiheessa. Vaihtoehtoisesti voit turvottaa suikaleet ensin pienemmässä astiassa ja lisätä ne kastikkeeseen sen lämmettyä.
  3. Lisää mausteet ja tarjoile kastike riisin kanssa.

PLUSSAT:

  • Hyvä maku, joka sopii erinomaisesti kastikkeeseen.
  • Soijasuikaleet ovat kevyitä, eivätkä aiheuta ylimääräistä painolastia reppuun.
  • Helppo valmistaa.

MIINUKSET:

  • Soijasuikaleet jäivät hieman sitkeiksi.
  • Suikaleet murenevat helposti repussa.
  • Kastike on lasipurkissa, joten sen kuljettaminen voi olla haastavaa pidemmillä reissuilla.

Maukas delikauranuudeli neljälle

Tarvitset:
Paketti (225g) riisinuudelia
Pussi Blue Dragon Hoisin -kastiketta
Vettä keittämiseen
Paketti Gold&Green Delikaura Chili-Inkivääriä (jauhelihaa muistuttava marinoimalla maustettu kasvipohjainen proteiini)

Ohje:

  1. Keitä riisinuudelit kuumassa vedessä.
  2. Riko Delikaura pakkauksessaan pienemmiksi
    muruiksi ennen paistamista ja pakkauksen avaamista.
  3. Paista Delikaura retkikeittimen pannulla.
  4. Lisää Delikauran joukkoon hieman vettä ja hoisin-kastike.
  5. Kaada nuudelien keitinvesi pois ja sekoita joukkoon Delikaura-hoisin-kastike.

PLUSSAT:

  • Helppo ja nopea.
  • Delikaura on pakattu todella tiiviisti ja kulkee helposti rinkassa.
  • Ainekset eivät vaadi paljon tilaa ja ovat kevyitä.
  • Delikaura paistuu nopeasti.
  • Maustettu Delikaura tuo hyvää makua ruokaan ilman ylimääräisiä mausteita.

MIINUKSET:

  • Nuudelit vaativat paljon vettä.
  • Delikaura saattaa olla hieman tulista joillekin.