Pääkaupunkiseudun Partiolaiset haastoi Iina Hyttisen, sosiaalisessa mediassa @iinalaura-nimimerkillä vaikuttavan sisällöntuottajan, osallistumaan perheensä kanssa perhepartiotoimintaan.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa tehdyssä yhteistyössä Hyttinen kävi syksyn aikana kokeilemassa perhepartiota yhdessä lastensa ja puolisonsa kanssa. Perhepartio on partion toimintamuoto, jossa 3–6-vuotiaat lapset voivat osallistua partiotoimintaan huoltajansa tai muun tutun aikuisen kanssa. Ohjelmassa tutkitaan luontoa, opitaan erilaisia taitoja ja tutustutaan partioon.

Kaikkien kannattaisi harrastaa partiota, koska siitä oppii niin hyödyllisiä taitoja.

Ennen yhteistyötä Hyttinen ei ollut koskaan aiemmin kokeillut partiota, mutta hän kertoo, että se oli aina kuulostanut kivalta harrastukselta kavereiden kertomusten pohjalta.

”Odotin perhepartiolta ulkoilua ja yhteistä tekemistä, ja juuri niitä sain, mutta se oli vielä tuhat kertaa hauskempaa kuin osasin toivoa! Partio oli kokemukseni mukaan myös todella rentoa ja helposti lähestyttävää.”

Hyttinen kertoo osaavansa partiotaidoista hyvin jo yhdessä tekemistä ja tiimityöskentelyä, mutta hän tahtoisi vielä kehittää suunnistusta ja ruoanlaittotaitoja ulkona. Hyttinen kokee, että kaikista partiotaidoista voisi olla hyötyä arjessa, mutta paremmasta suunnistustaidosta hän hyötyisi eniten.

”Suunnistuksessa on eniten harjoiteltavaa ja sitä käytän paljon, sillä joudun usein menemään ihan uusiin paikkoihin, joissa en ennen ole käynyt.”

Hyttinen kertoo oppineensa syksyisen yhteistyön aikana paljon uutta, kuten miten partioharrastusta järjestetään ja mitä partiotaitoja partiossa opetellaan.

”Opin myös, että partioon osallistuminen on paljon helpompaa kuin ajattelin!”

Hyttisen syksyiseen perhepartiokokemukseen pääset tutustumaan hänen Instagram-tilillään. Hän kertoo ehdottomasti jatkavansa lastensa kanssa perhepartiota myös jatkossa. Hyttinen lähettää terveisiä partiolaisille:

”Mahtavaa, että olette partiolaisia, se on mainio harrastus! Kaikkien kannattaisi harrastaa partiota, koska siitä oppii niin hyödyllisiä taitoja.”

Perhepartiosta löytyy lisää tietoa Suomen Partiolaisten sivuilta.
Perhepartiotoimintaa järjestäviä lippukuntia voi etsiä partion lippukuntahausta sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten alueella perhepartiota järjestävien lippukuntien listauksesta.

Lapsiperhearjen somevaikuttaja

Iina Hyttinen on 32-vuotias neljän lapsen äiti ja yrittäjä. Hän asuu Helsingissä paritalon puolikkaassa puolisonsa ja lastensa kanssa. Hyttinen jakaa elämäänsä Instagramiin ja TikTokiin @iinalaura-nimimerkillä sekä But I’m a Human not a Sandwhich -blogiin ja näyttää lapsiperhearkea sekä elämää kaikissa sävyissään, mutta positiivisen kautta.

Hyttinen aloitti somen tekemisen bloggaajana vuonna 2011, jolloin hän kirjoitti blogiin kuulumisiaan ja ajatuksiaan, kun hän odotti esikoistaan. Bloggaamisen suhteen Hyttisellä ei ollut suurempia tavoitteita, eikä hän tiennyt silloin, että sosiaalista mediaa voisi joskus myös tehdä työksi.