Pääkaupunkiseudun Partiolaiset on tehnyt tänä syksynä yhteistyötä sosiaalisessa mediassa erilaisten vaikuttajien kanssa. Yksi yhteistöistä tehtiin vaikuttaja Valtteri Sandbergin kanssa, joka lähti luontoon ja pohti uuden harrastuksen aloittamista aikuisiällä.

Entinen partiolainen Valtteri Sandberg kertoo luonnon tuovan hänelle rauhaa.

”Luonnon keskellä mieli kirkastuu ja keho rentoutuu. Rakastan luontoa ja olen kiitollinen siitä, että olen syntynyt Suomeen, jossa meillä on kaunis, puhdas ja uniikki luonto. Sitä pitää vaalia.”

Kannustan olemaan myös tietoinen siitä energiasta, mitä itse muille välittää.

Sandbergilla on partiotaustaa ala-asteelta, jolloin hän liittyi partioon ystävänsä kanssa molempien isoveljien innoittamina. Isoveljet olivat olleet pidempään mukana partiotoiminnasta, ja partio antoikin Sandbergille oman yhteisön ja kosketuksen luontoon. Partioharrastus jäi ajan kuluessa kuitenkin pois, mutta Sandberg muistelee partioaikojaan lämmöllä.

”Nykyään osaan liikkua luonnossa ja tunnistaa joitakin kasvi- ja eläinlajeja, ja monet ekologisuuteen liittyvät asiat ja arvot ovat minulle tuttuja ja tärkeitä. Ymmärrän myös tulen sytyttämisen periaatteen, mutta voisin silti harjoitella sitä lisää, koska kärsivällisyyteni saattaa usein pettää. Eniten tahtoisin kehittää retkeilytaitojani, koska ulkona nukkuminen jännittää minua.” 

Sandberg myös kertoo, ettei suunnistus ole hänen vahvuutensa, ja sitä olisi hyvä kehittää arjen tarpeita varten. 

”Partiotaidoista eniten apua arjessani olisi suunnistustaidoissa! Minulla on maailman surkein suuntavaisto ja käytän Google Mapsia lyhyilläkin matkoilla.” 

Pääkaupunkiseudun partiolaisten kanssa tehdyssä yhteistyössä Sandberg haastaa itseään nuotion sytyttämisessä. Sandberg kertoo saavansa saunankin lähes aina syttymään, mutta käy katsomassa vaikuttajan Instagramista, miten nuotion sytyttämisen onnistuu! Valtteri Sandbergin löytää sosiaalisesta mediasta nimimerkillä @valtterisandberg.

Lopuksi Sandberg vielä lähettää partiolaisille terveisiä:

”Vinkkini partiolaisille on kerätä ympärilleen ihmisiä, jotka ovat kannustavia ja positiivisia. Ihmiset ympärillämme ovat usein reflektio meistä itsestämme, ja heidän energiansa vaikuttaa paljon omaan energiaamme. Kannustan olemaan myös tietoinen siitä energiasta, mitä itse muille välittää.

Haluan toivottaa kaikille partiolaisille valoa loppuvuoden pimeneviin iltoihin ja hyvää energiaa tulevalle vuodelle 2024!”

Blogeista vaikuttajaksi

Valtteri Sandberg on vaikuttaja, joka jakaa kanavilleen YouTubeen, Instagramiin sekä TikTokiin värikästä arkeaan ja monipuolista sisältöä aknen kanssa kamppailusta meikkivinkkeihin. Sandbergilla on myös kumppaninsa Janne Naakan kanssa yhteinen Olohuone-podcast, jossa kuullaan naurunremakkaa ja uidaan syvissäkin vesissä tabuja rikkoen. Sandbergin lempiasioihin kuuluu hänen kaksi pomeranian-rotuista koiraansa, K-pop, burgerit, siisti keittiö, lämmin kesätuuli sekä Real Housewives -sarjat.

Sandberg päätyi uralleen, kun hän 11 vuotta sitten teki itselleen blogin niiden ollessa suosittuja. Blogin perustamisella Sandberg sai yhdistettyä mielenkiinnon kohteensa, valokuvaamisen ja kirjoittamisen. Sandberg jakoi blogiin elämäänsä ja tyylisisältöjä, ja blogien kautta hän päätyikin tutustumaan kumppaniinsa Janneen, joka kirjoitti tuolloin omaa blogiaan. Myöhemmin blogi jäi pois, mutta muut kanavat tulivat sen tilalle.

Valtteri Sandberg