Partioon voi tutustua nyt myös kauppakeskuksissa 

Partiolaiset jalkautuvat keväällä pääkaupunkiseudun kauppakeskuksiin esittelemään partiota. Tapahtumien tarkoitus on innostaa lapsia ja nuoria liittymään partioon sekä osallistumaan Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kesäleiri Kimaralle. Leiri järjestetään 26.7.-3.8.2024 Evon retkeilyalueella Hämeenlinnassa ja sinne odotetaan yli 6500 osallistujaa. Leirille voi ilmoittautua 13.3.2024 saakka. 

Kaikki ovat tervetulleita mukaan  

Partioon on nyt aiempaakin helpompaa tutustua. Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kesäleiri 

Kimaran tavoitteena on olla entistä monimuotoisempi suurleiri, ja tämän vuoksi leirille kutsutaan vieraskielisiä pääkaupunkiseudun nuoria tutustujiksi partioon. Tutustujalla tarkoitetaan ei-partiossa olevia 12–22-vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia, jotka puhuvat kotikielenään muuta kuin kotimaista kieltä. Lue lisää tutustujaksi ilmoittautumisesta Kimaran verkkosivuilta

Partiolaisia Redin kauppakeskuksen ulkokannella.

Tutustujien tavoittamiseksi järjestetään kolme Kimara PopUp -kauppakeskustapahtumaa Triplassa (14.2.), Sellossa (2.3.) ja Columbuksessa (9.3.). Kimara PopUpit ovat innostamis- ja markkinointitapahtumia, joiden tarkoituksena on tuoda väläys kesän parhaasta menosta eli Kimarasta kaikkien nähtäville ja tutustuttaa partiotoimintaan kevyesti. 

Kimara PopUpit on suunnattu erityisesti 12–22-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille, mutta kaikki ovat tervetulleita mukaan. Kimara PopUpit tehdään yhteistyössä Partioaitan kanssa, ja jokaisella tapahtumapisteellä on partiohenkinen toimintarata sekä onnenpyörä, josta voi voittaa retkeilyaiheisia tuotepalkintoja. Ohjelmaan voi osallistua, vaikka ei puhuisi suomea. 

Partiota yhä useammalle 

Partiotoiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 lasta, nuorta ja aikuista, joista noin 13 000 harrastaa partiota pääkaupunkiseudulla. Pyrkimyksenä on, että kuka vain voi aloittaa partioharrastuksen ja tulla mukaan toimintaan. Kauppakeskuksissa ohjelman järjestäminen tuo toiminnan sinne, missä ihmiset muutenkin ovat. 

– Partio on yhteisöllinen harrastus, jossa liikutaan luonnossa ja opitaan tekemällä itse. Kauppakeskusohjelmapisteiden kautta partio näkyy ja kuuluu myös sellaisille lapsille, nuorille ja aikuisille, jotka eivät ole vielä mukana partiossa, Kimaran yhteisöpäällikkö Henri Salmi kuvailee. 

Tervetuloa moikkaamaan meitä: 

  • 14.2. klo 17–20 kauppakeskus Tripla (2. krs)
  • 2.3. klo 11–15 kauppakeskus Sello 
  • 9.3. klo 11–15 kauppakeskus Columbus 

Lisätietoja antavat:   

  • Pääkaupunkiseudun Partiolaiset: Kimara 2024 -leirin yhteisöpäällikkö Henri Salmi (henri.salmi@partio.fi) 
  • Pääkaupunkiseudun Partiolaiset: viestinnän asiantuntija Nina Saarikangas (puh. 0400655456, nina.saarikangas@partio.fi